Futbol

El Barça s'enfronta al Sevilla en el primer gran repte d'un mes d'abril que pot ser decisiu en tots els fronts

L'equip d'Unai Emery es troba en el millor moment a la Lliga i a Europa, i acumula 31 partits sense perdre al seu estadi

Actualitzat

El Ramón Sánchez Pizjuán acull aquest dissabte (20.00) un duel d'altura que es presenta per al F. C. Barcelona com un repte presumiblement decisiu en el camí cap al títol. S'enfrontarà a un Sevilla invicte aquesta temporada a casa, que fa 31 partits oficials que no perd com a local i que lluita per la quarta plaça per accedir a la Lliga de Campions de l'any que ve. Es preveu que l'estadi sigui ple, amb prop de 45.000 espectadors.

El partit enfronta el millor equip de la lliga com a local, el Sevilla, amb onze triomfs, quatre empats i cap derrota, i el millor visitant, el Barça, amb onze partits guanyats, dos empatats i dos perduts.

Els barcelonistes inicien el camí més dificultós cap al títol de Lliga, que arrenca amb unes setmanes de vertigen, amb partits de la Lliga de Campions intercalats. L'equip de Luis Enrique es presenta amb el matalàs de quatre punts d'avantatge pel que fa al Madrid, un marge que no vol perdre en el primer dels compromisos que se li presenten a mitjans d'abril, en què després del Sevilla, arribarà el PSG, després el València, la tornada dels quarts de final de la Lliga de Campions contra els francesos al Camp Nou i, com a traca final, el derbi contra l'Espanyol.

Davant d'aquest calendari, als barcelonistes els va força bé l'avantatge de quatre punts a la taula, però sense que serveixi per relaxar-se, i més quan el seu joc ha tornat a decaure, no així les victòries que estan sumant partit rere partit.

L'última la va signar dimecres contra l'Almeria (4-0), un partit en el qual Luis Enrique va decidir, possiblement, l'última gran rotació, prescindint de Piqué i Neymar, que estan cridats a l'onze inicial al Sánchez Pizjuán, i també el recuperat Jordi Alba, que s'ha perdut els dos últims partits de Lliga per una lesió a l'adductor de la cama dreta. Un altre retorn serà el de Sergio Busquets, sancionat dimecres passat.

L'equip de gala es presenta gairebé inamovible -excepte el canvi de porter a la Champions- per als pròxims cinc partits, en els quals el Barça s'ho juga tot: saltar a les semifinals a Europa i fer un pas de gegant a la Lliga, amb nou punts imminents d'un valor incalculable.

El xoc tindrà el seu moment emotiu amb el retorn a Sevilla d'Ivan Rakitic, que hauria de tornar a la titularitat, per intentar amb el seu nou equip mantenir una ratxa d'èxit a la capital sevillana, on no perd des de la temporada 2006-07 (2-1), després de la qual ha encadenat dos empats i cinc victòries, les últimes l'any passat (1-4), quan el Barça del Tata Martino va infligir a l'equip andalús l'última derrota a la Lliga com a local.

Els sevillistes, de la seva banda, estan signant registres històrics. Els d'Unai Emery estan en el millor moment: a quarts de final de la Lliga Europa i cinquens amb 61 punts en el torneig domèstic, a un de la plaça Champions que ocupa el València, i a quatre del tercer, l'Atlètic de Madrid.

Encara que no faci un joc brillant, les dades són incontestables, de la mateixa manera que l'efectivitat del seu futbol ràpid, vertical i efecaç. El Sevilla fa nou partits que no perd, amb set victòries seguides -cinc d'elles en Lliga-.

Així, la il·lusió és màxima. Tot i saber que el Barça arribarà a totes, l'equip està conscienciat que ha de seguir la mateixa línia d'intensitat i solidaritat en defensa, i aprofitar la rapidesa i les contres en atac.

Emery, que va reservar quatre titulars en l'últim triomf contra el Llevant (1-2) i segueix amb els seus porters Beto i Barbosa lesionats, recupera l'argentí Éver Banega, màxim referent en la línia de creació, i es preveu que utilitzi tota l'artilleria reforçant el mig camp amb el trio format per Banega, Iborra i Krychowiak, deixant les bandes a Aleix Vidal i Vitolo, i la tornada del colombià Carlos Bacca com a estilet.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut