Barça

El Barça s'encalla a Anoeta i cedeix un empat contra la Reial Societat (2-2)

En la darrera acció del partit, el Barça ha reclamat penal sobre Piqué, però ni l'àrbitre ni el VAR no n'han volgut saber res

Francesc LatorreActualitzat

Ernesto Valverde no ha fet cap tipus de rotació pensant en el partit contra el Madrid de dimecres i ha tret al Reale Arena el millor onze possible per enfrontar-se a la Reial Societat, un dels equips més en forma del campionat. La presència de Jordi Alba al lateral esquerre en el lloc de Júnior ha estat la gran novetat. Ivan Rakitic, de la seva banda, s'ha mantingut com a titular, al costat de Busquets i de Jong al migcamp blaugrana.

El conjunt basc ha dominat de forma abassegadora la primera mitja hora de partit. Amb un joc molt ràpid i elèctric a l'hora d'atacar i amb una pressió molt alta a l'hora de defensar, els d'Imanol Alguacil han complicat molt la vida al Barça. L'equip de Valverde patia molt per tenir el control de la pilota i, de fet, ha perdut la batalla de la possessió en aquesta primera part. Han estat especialment Oyarzabal i Odegaard els que han portat de corcoll la rereguarda blaugrana. Al minut 12, l'àrbitre del partit, Alberola Rojas, ha assenyalat penal de Sergio Busquets sobre Llorente per agafar-lo de la samarreta a la sortida d'un córner. Els jugadors del Barça han protestat molt la decisió però el VAR l'ha acabat ratificant. Oyarzabal ha enganyat Ter Stegen i ha avançat el conjunt local. El Barça ha reaccionat tímidament i en el minut 15 Remiro ha rebutjat un potent xut de Suárez des de la balconada de l'àrea gran. Ha estat un miratge, perquè era la Reial Societat qui continuava oferint més sensació de perill, tot i que sense disposar d'ocasions claríssimes. A partir del minut 35, però, el Barça ha començat a encadenar les primeres possessions llargues. El to físic dels bascos ha baixat i això ho ha aprofitat l'equip de Valverde per acostar-se una mica més als dominis de Remiro. I en una d'aquestes situacions, Suárez ha pogut connectar amb Griezmann que ha establert l'empat a un en una acció de molta qualitat i molt semblant a la de fa una setmana contra el Mallorca, picant la pilota sobre la sortida del porter. Un gran gest tècnic del francès, que no ha celebrat el gol per respecte al seu passat com a jugador de la Reial. A partir d'aleshores i fins a la mitja part, cap gran ocasió destacada per cap dels dos equips.

Mai és un bon moment per encaixar un gol però el Barça avui ha castigat la Reial quan més mal fa. El gol de Griezmann ha arribat quan quedava poc per anar als vestidors i només sortir-ne, Suárez ha fet el segon, tirant per terra tots els plans i correccions que Alguacil hagués pogut idear al descans. Busquets ha enviat una passada en profunditat a Leo Messi que ha deixat l'argentí i l'uruguaià sols davant de Remiro. Messi hauria pogut definir tot sol però ha preferit donar-li el gol fet al seu company, amic i veí. La diana de l'uruguaià ha deixat un pèl grogui la Reial Societat i el Barça ha disposat de dues bones oportunitats pràcticament seguides per sentenciar. La primera de Griezmann, després d'un passada llarguíssima i precisa de Lenglet. Remiro ha desviat la rematada del francès. Tot seguit, ha estat Piqué qui ha tingut el gol a tocar. La seva rematada de cap l'ha tret en l'últim sospir Zubeldia quan la pilota ja estava a punt d'entrar. Era el minut 57. Però com diu el tòpic, qui ho perdona massa ho acaba pagant i el Barça no ha trigat massa en fer-ho. Una centrada de Monreal des de la banda esquerra s'ha enverinat en tocar una de les botes de Rakitic. Ter Stegen l'ha arribat a desviar amb la mà, però no ha pogut allunyar-la i l'ha deixat morta a peus de d'Isak, que ha marcat a plaer. El gol del suec ha fet revifar el seu equip i a tot l'estadi d'Anoeta, que ha vist com en el minut 68 Odegaard xutava un pel desviat per sobre de la porteria del Barça. Valverde ha fet un doble canvi per intentar capgirar la dinàmica del partit. Aleñá i Semedo han entrat en els llocs de Busquets i Jordi Alba. Uns minuts més tard, Arturo Vidal ha substituït Rakitic. Malgrat aquests canvis, el Barça no ha disposat de cap gran oportunitat per fer el tercer. Ter Stegen, en canvi, ha desviat una molt bona rematada de cap de Mikel Merino. El partit, però, ha acabat amb polèmica. Piqué ha caigut dins de l'àrea quan buscava la rematada. Dos jugadors de la Reial Societat han tocat al blaugrana però Alberola Rojas no n'ha volgut saber res i el VAR tampoc.

Amb aquest empat, el Barça suma un total de 35 punts, a l'espera de saber que fa el Reial Madrid en la seva visita al València. Una victòria dels blancs els faria líders de Primera just abans del gran clàssic de dimecres al Camp Nou.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut