Kuric ha anotat 11 punts en l'últim període (@FCBbasket)

El Barça s'emporta la victòria i el liderat del clàssic davant el Reial Madrid (86-69)

Els blaugrana han superat els blancs en un últim quart estel·lar i es col·loquen com a líders en solitari de la Lliga ACB

Abundi BorderaActualitzat

El Barça Lassa ha aconseguit una victòria de caràcter davant del Reial Madrid en el clàssic disputat aquest diumenge al Palau Blaugrana.

El partit s'ha iniciat amb un colpidor minut de silenci en memòria del pare de Juan Carlos Navarro, que ha mort aquesta matinada.

El Barça ha començat el duel amb una defensa molt intensa, buscant el contacte i tenint premi en la recuperació de pilota. Dos rebots ofensius en els primers dos minuts i mig han permès als de Pesic gaudir de possessions extra que els han servit per començar al davant en el marcador.

L'associació entre Pangos i Tomic funcionava i els blaugrana es trobaven còmodes. Per part blanca, Campazzo aportava el ritme i Randolph responia a base de triples. El Barça, que ha anat de més a menys, ha tancat el primer quart dominant per 20 a 19.

Els desajustos defensius han anat apareixent en els blaugrana i el Madrid ho ha aprofitat per començar el segon període amb un 4 a 12 de parcial en tres minuts i mig. El Madrid, però, s'ha carregat ràpidament de faltes personals i el Barça, amb un parcial de 13 a 0, ha capgirat el marcador abans del descans (39-36).

La segona meitat s'ha iniciat amb un triple de Singleton que posava el màxim avantatge dels de Pesic en el marcador, però els de Pablo Lasso han reaccionat. Els dos equips es repartien les fases de domini i, després d'un parcial de 0 a 9 per part visitant, els catalans han respost amb un altre de 8 a 0. El Barça ha recuperat l'encert en el tir exterior i ha aconseguit capgirar, de nou, el marcador als instants finals del tercer quart (63-59).

I, quan semblava que el partit es decidiria en els últims instants, ha aparegut Kyle Kuric. L'exterior blaugrana ha anotat 11 punts en els deu minuts finals i, juntament amb la intensitat i determinació de Pierre Oriola, han permès al Barça sumar una victòria que val un liderat (86-69).

Amb el triomf, els blaugrana es col·loquen com a líders en solitari de la Lliga ACB, a una victòria de distància del Baskonia, el Reial Madrid i l'Unicaja.