El blaugrana Cory Higgins defensa l'acció del jove base macedoni Neno Dimitrijevic (EFE / Manuel Bruque)
bàsquet

El Barça s'emporta el derbi contra el Joventut en l'estrena de la fase final de l'ACB a València (96-92)

El Barça sempre ha anat al davant al marcador. Els de Pesic s'han escapat amb diferències importants, però el Joventut, sense Prepelic, lesionat, ha reaccionat per portar el matx a un final a cara o creu

Xavi LorenteActualitzat

La fase final de la lliga ACB a la Fonteta, a València, ha començat amb un minut de silenci per les víctimes del coronavirus i un derbi català a porta tancada amb molts alts i baixos.

Parcial demolidor del Barça per arrencar. 16-2 per als de Pesic davant un Joventut que ha anat de menys a més. Els verd-i-negres han saltat al parquet amb molts jugadors del planter i sense Klemen Prepelic -baixa d'última hora per sobrecàrrega al bessó esquerre-. Els de Carles Duran han recuperat terreny abans del final del primer quart (19-17, minut 9). En el segon assalt, els blaugranes han tornat a prémer l'accelerador per consolidar un avantatge còmode (44-26, minut 17). El base del Barça Kevin Pangos, baixa des del setembre, ha reaparegut amb triple inclòs abans del descans, al qual s'ha arribat amb clar domini culer (44-30).

Claver (12) i Mirotic (14) han castigat l'anella de la Penya, que s'ha quedat sense poder de reacció a la segona part. Connor Morgan (21) i Alen Omic (14) han capitalitzat els punts en atac del Joventut en absència de Prepelic, màxim anotador de la lliga ACB. 74-57 al final del tercer quart. Els badalonins han reaccionat en els minuts finals per forçar un desenllaç a cara o creu. S'ha acostat fins al 92 a 90 faltant 28 segons per al clàxon final amb una acció de 2+1 de Xabi López Arostegui. També ha forçat el 94 a 92 a manca de 10 segons. Mirotic ha acabat sentenciant des del tir lliure (96-92).

Primera victòria per al Barça i primera derrota del Joventut en aquesta lligueta de 5 partits del grup A. Els dos equips catalans busquen les semifinals d'una competició exprés que decidirà el campió el 30 de juny.

Victòries d'Unicaja i Baskonia

En el segon partit corresponent al grup A, l'Unicaja s'ha imposat al Tenerife per 70 a 83 en un partit en què ha destacat Adam Waczinsky. Sortint des de la banqueta, el polonès ha anotat 17 punts en 17 minuts, amb una sèrie de 4 de 4 en triples. L'Unicaja serà el proper rival del Barça.

I en l'últim partit del grup, pallissa del Baskonia al Bilbao Basket. Els vitorians s'han passejat a la pista davant un rival totalment ineficaç al qual han acabat guanyant per 23 punts, 64 a 87. Un parcial de 13 a 28 al tercer quart ha acabat sent determinant.