Barça

El Barça s'empetiteix lluny del Camp Nou

L'equip blaugrana ja encadena set desplaçaments sense guanyar, una ratxa que contrasta amb la bona dinàmica a casa
Eloi Sansa Actualitzat

Els jugadors del Barça es concentren abans de l'inici del partit contra el Borussia Dortmund (Reuters)

Cal remuntar-se al 23 d'abril, dia de Sant Jordi, per recuperar l'últim triomf del Barça fora de casa. En aquella ocasió, l'equip blaugrana es va imposar a l'Alabès (1-2) amb cert patiment, i va sumar tres punts més que l'acostarien al títol de Lliga de la temporada passada. Ha plogut molt des d'aleshores i els blaugranes, que han encadenat una ratxa de set partits sense guanyar, no han tornat a mostrar la seva condició d'equip gran lluny del Camp Nou.

El final de la temporada passada va ser especialment crític en aquest sentit: a més de la debacle de Liverpool (4-0), el Barça va perdre la final de Copa a Sevilla contra el València (2-1) i tampoc va saber guanyar els dos últims desplaçaments de Lliga: a Vigo (2-0) i a Eibar (2-2).

Les coses no han començat gaire millor aquesta campanya, que es va estrenar amb derrota a Bilbao (1-0) i va continuar amb empat a Pamplona (2-2), abans de firmar taules a Dortmund com a mal menor (0-0).

El rendiment del Barça fora de casa en aquesta fase es resumeix en 7 partits jugats, 0 de guanyats, 3 d'empatats i 4 de perduts. Només 5 gols a favor i 13 en contra. Xifres impròpies d'un equip aspirant a tots els títols.

El contrast és evident amb els números que presenta el Barça al Camp Nou, on s'ha mostrat inexpugnable en els últims mesos. L'última ensopegada a casa va ser al febrer, en les semifinals de Copa, contra el Reial Madrid (1-1), en un resultat que es va neutralitzar a la tornada (0-3). Des d'aleshores, un total de 12 victòries seguides entre Lliga i Champions, amb un balanç de 34 gols a favor i 7 en contra. Com la nit i el dia.