Els jugadors del Barça es concentren abans del partit contra el Borussia Dortmund (Reuters)

El Barça s'empetiteix lluny del Camp Nou

L'equip blaugrana ja encadena set desplaçaments sense guanyar, una ratxa que contrasta amb la bona dinàmica a casa

Eloi SansaActualitzat

Cal remuntar-se al 23 d'abril, dia de Sant Jordi, per recuperar l'últim triomf del Barça fora de casa. En aquella ocasió, l'equip blaugrana es va imposar a l'Alabès (1-2) amb cert patiment, i va sumar tres punts més que l'acostarien al títol de Lliga de la temporada passada. Ha plogut molt des d'aleshores i els blaugranes, que han encadenat una ratxa de set partits sense guanyar, no han tornat a mostrar la seva condició d'equip gran lluny del Camp Nou.

El final de la temporada passada va ser especialment crític en aquest sentit: a més de la debacle de Liverpool (4-0), el Barça va perdre la final de Copa a Sevilla contra el València (2-1) i tampoc va saber guanyar els dos últims desplaçaments de Lliga: a Vigo (2-0) i a Eibar (2-2).

Les coses no han començat gaire millor aquesta campanya, que es va estrenar amb derrota a Bilbao (1-0) i va continuar amb empat a Pamplona (2-2), abans de firmar taules a Dortmund com a mal menor (0-0).

El rendiment del Barça fora de casa en aquesta fase es resumeix en 7 partits jugats, 0 de guanyats, 3 d'empatats i 4 de perduts. Només 5 gols a favor i 13 en contra. Xifres impròpies d'un equip aspirant a tots els títols.

El contrast és evident amb els números que presenta el Barça al Camp Nou, on s'ha mostrat inexpugnable en els últims mesos. L'última ensopegada a casa va ser al febrer, en les semifinals de Copa, contra el Reial Madrid (1-1), en un resultat que es va neutralitzar a la tornada (0-3). Des d'aleshores, un total de 12 victòries seguides entre Lliga i Champions, amb un balanç de 34 gols a favor i 7 en contra. Com la nit i el dia.