EN DIRECTE | Dinamo de Kíev - Barça, partit de la Champions (EFE)

Victòria necessària del Barça amb la llei del mínim esforç

El conjunt blaugrana aconsegueix el primer triomf a la fase de grups de la Champions amb un solitari gol de Piqué davant el Dinamo de Kíev (1-0). En l'altre partit del grup, el Bayern ha esclafat el Benfica a Lisboa (0-4).

Laura BruguésActualitzat

Primera part ensopida del Barça amb poques idees en atac. Dest ha repetit d'extrem dret a l'onze titular, al costat de Luuk de Jong i Memphis. Precisament Dest i Luuk de Jong han protagonitzat les primeres arribades. El neerlandès ha tingut les dues ocasions més clares, però en una ha xutat massa alt una falta executada per Memphis i l'altra l'ha rebutjat el porter Bushchan. També ho ha provat Alba amb un xut que ha aturat el porter i després Dest ho ha tornat a intentar, amb una pilota que deixa passar Frenkie de Jong, però el porter del Dínamo de Kíev ha enviat a córner.

L'atac del Barça es basava en centrades a l'àrea i així és com ha nascut l'1-0. Centrada de Jordi Alba i Piqué ha rematat al fons de la xarxa. El central català s'apunta el primer gol del Barça a la Champions aquesta temporada i també va marcar el primer gol a la Lliga, aquesta campanya contra la Reial Societat.

A l'inici de la segona part, Koeman ha mogut banqueta. Ha donat entrada a Coutinho per Mingueza i també ha entrat Ansu Fati en el lloc de Luuk de Jong. De seguida, Ansu Fati ha tingut una bona ocasió en una jugada embolicada. Ha provat la xilena, però li ha sortit desviada, davant la recriminació de Coutinho i Busquets, que estaven sols de cara a porteria. Coutinho també ho ha provat amb un parell de xuts desviats. La segona part ha estat també de baixa intensitat sense pràcticament ocasions de perill per cap dels dos equips, com si juguessin amb una marxa inferior, tot i que el Barça s'hi jugava la vida. En l'últim quart d'hora, Agüero ha debutat en partit de Champions amb els blaugrana, substituint Memphis. La millor notícia del partit per als interessos del Barça: haver sumat el primer triomf en aquesta fase de grup de la Champions.

El Bayern esclafa el Benfica (0-4)

El Bayern s'ha refermat com a líder de grup amb un triomf incontestable al camp del Benfica. Després de dos gols anul·lats pel VAR a Lewandowski i Müller, els bavaresos han escombrat el  rival amb quatre dianes en els últims 20 minuts del partit. En el 70, Leroy Sané ha inaugurat el marcador, deu minuts després Everton ha marcat el 0 a 2 en pròpia porta, Lewandowski ha fet el tercer i Sané ha arrodonit la seva gran actuació amb el quart i definitiu.

Leroy Sané, autor de dos dels quatre gols de la victòria del Bayern a Lisboa (EFE)