Barça

El Barça retira les distincions honorífiques atorgades al general Francisco Franco

L'acord s'haurà de ratificar en la propera assemblea de compromissaris, segons ha explicat el portaveu del club blaugrana, Josep Vives

Actualitzat

El Barça ha acordat deixar sense efecte les distincions honorífiques atorgades al general Francisco Franco entre el 1971 i el 1974, segons ha anunciat aquest dilluns el portaveu del club blaugrana Josep Vives després de la reunió de la junta directiva. L'acord s'haurà de ratificar en la propera assemblea de compromissaris.

"Hem pres aquesta decisió després de revisar el cas documentalment", ha explicat Vives, qui ha recordat que aquest cas s'arrossega des de fa temps, ja que es va plantejar inicialment el 2003 i posteriorment en diferents moments des de fa uns anys.

El 1971, el Barça va atorgar al general Franco la medalla d'or commemorativa de la inauguració del Palau Blaugrana. El 1974, l'entitat blaugrana li va atorgar la medalla d'or commemorativa de les noces de platí del club, "obligada per una norma no escrita que implicava que les distincions de la nova creació" sempre s'havien d'atorgar per primera vegada a Francisco Franco.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut