Marcos Alonso en la seva presentació com a jugador del Barça
Marcos Alonso en la seva presentació com a jugador del Barça (FCB)
Barça

El Barça rep la segona denúncia pel fitxatge de Marcos Alonso

Un equip anglès se suma a les queixes davant la FIFA per suposades irregularitats en la contractació del defensa

El 16 de febrer, fa poc més d'un mes, la Unión Adarve, club de Segona Federació, va posar una denúncia a la FIFA per irregularitats en la contractació de Marcos Alonso al Barça. El club madrileny, on va jugar Alonso a les categories inferiors, reclamava drets de formació. Ara, el Bolton, per on va passar el defensa amb 19 anys, també s'hi ha afegit i ha denunciat el club blaugrana.


Drets de formació

Aquest dret és un sistema de solidaritat establert per la FIFA segons el qual un petit percentatge del traspàs ha d'anar als clubs formadors del futbolista. En aquest sentit, el Barça es defensa perquè afirma que ells no van fitxar Alonso del Chelsea, sinó que va arribar lliure de contracte. Els clubs denunciants, però, no opinen el mateix.

Tant la Unión Adarve com ara el Bolton opinen que el fitxatge de Pierre-Emerick Aubameyang pel Chelsea i l'arribada de Marcos Alonso al Barça és un intercanvi i, per tant, una mateixa operació entre els clubs. En aquest cas, el Barça hauria de destinar la part dels drets de formació als dos equips.

De moment, la FIFA ha escoltat les versions de la Unión Adarve i del FC Barcelona, que estan a l'espera de la resolució final.

Anar al contingut