Luis Suárez celebrant un gol (EFE)
Luis Suárez celebrant un gol (EFE)
Futbol

El Barça rep el Granada amb la defensa sota mínims i el cap posat en el viatge a Manchester

La convocatòria blaugrana inclou tres jugadors del filial, Nili, Marlon i Aleñá; Cillessen i Rafinha es recuperen, mentre que Turan i Vidal s'afegeixen a les baixes

Actualitzat

El FC Barcelona rep aquest dissabte el Granada CF (20.45) en un compromís que, per la part blaugrana, estarà marcat per les nombroses baixes en la defesa. L'última lesió de Jérémy Mathieu ha deixat l'equip de Luis Enrique en una situació límit d'efectius.

El Granada és el cuer de la Lliga, amb només tres punts en nou jornades, i arriba a un estadi on mai ha guanyat. A més, de les últimes tres visites -del total de 22 que ha fet al camp Nou-, se n'ha endut un balanç de 14 gols en contra i cap a favor.

En el Barça, la baixa de Mathieu, confirmada després de la Supercopa de Catalunya, se suma a les de Jordi Alba i Gerard Piqué, que no van acabar el partit de Lliga de Campions contra el Manchester City, i a la d'Aleix Vidal, que té molèsties a l'adductor de la cama dreta. Per tant, l'entrenador només té quatre jugadors, Sergi Roberto, Javier Mascherano, Samuel Umtiti i Lucas Digne, els justos per compondre la línia titular. En la convocatòria han entrat tres joves del filial: Nili, Marlon i el migcampista Aleñá. Aquest últim haria d'ocupar el buit que deixa Arda Turan, que té una contusió al peu.

Entre les bones notícies, Luis Enrique pot tornar a comptar amb Rafinha i el porter Cillessen, que han rebut l'alta aquest mateix dissabte.

La llista de 18 jugadors està formada per Ter Stegen, Cillessen, Rakitic, Busquets, Denis Suárez, Luis Suárez, Messi, Neymar, Rafinha, Mascherano, Alcácer, Digne, Roberto, Gomes, Umtiti, Aleñá, Nili i Marlon.

El Barça arriba al partit després d'una setmana amb molts dies de descans per a la majoria de titulars, però amb un ambient enrarit, després del duel contra el València. A Mestalla, el llançament d'objectes durant la celebració del gol de la victòria (2-3) ha acabat amb un debat sobre si hi va haver provocació per part d'alguns jugadors.

Després de la victòria contra el City, que acosta molt la classificació per a vuitens a la Champions, és possible que Luis Enrique reparteixi minuts al centre del camp i a l'atac, amb vista que dimarts cal visitar el club anglès. S'espera que André Gomes o Denis Suárez, així com Rafinha, puguin entrar a l'onze, sobretot considerant que Iniesta també falta.

Entre les files del Granada, es produirà el retorn a casa de Sergi Samper, cedit quan Paco Jémez era el responsable de la banqueta. Amb el nou tècnic, Lucas Alcaraz, el migcampista català no passa el millor moment de confiança. El cap de setmana passat, contra l'Sporting, va ser un dels descartats, igual que el també exbarcelonista Jon Toral, però aquest dissabte tots dos han entrat a la llista.

Alcaraz arriba al xoc amb les baixes per lesió del lateral Dimitri Foulquier, del defensa Gastón Silva i del porter Ivan Kelava. Per mirar de frenar el potent atac culer, Alcaraz ha assajat durant la setmana amb una defensa de cinc jugadors en la qual la principal novetat podria ser la inclusió de Matthieu Saunier, fins ara inèdit en lliga, que es jugarà la plaça de tercer central amb Rene Krhin.

El lateral esquerrà Gabriel Silva podrà jugar, tot i haver estat dubte durant la setmana, mentre que a última hora també s'ha confimat la presència de Tito, que tenia problemes estomacals.

A la medul·lar sembla segura la titularitat d'Uche després d'un bon partit a Gijón, i tot fa pensar que Victorien Angban tornarà a acompanyar-lo. Mirant una mica més endavant, també sembla segur que entri Isaac Cuenca, un altre jugador de la Masia, que ha advertit que, si marca al Camp Nou, no ho celebrarà.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut