El Barça supera el Celta i referma el segon lloc (3-1)

Dos gols d'Aubameyang i un de Memphis dobleguen els gallecs en un partit marcat per una commoció d'Araujo, evacuat a l'hospital després d'una topada amb Gavi

Canvi de dibuix de Xavi per rebre el Celta al Camp Nou. Les baixes de Busquets, Pedri i Nico feien preveure l'entrada de Riqui Puig però ni així. El tècnic de Terrassa ha canviat el 4-3-3 habitual per un 3-4-3 i el de Matadepera s'ha assegut un dia més a la banqueta. La titularitat d'un Ter Stegen ja recuperat de la seva indisposició i veure Alba i Alves exercint de migcampistes han estat les notes més destacades del plantejament inicial del Barça davant del conjunt gallec.

Però als jugadors culers el canvi se'ls ha indigestat i han protagonitzat un començament de partit molt espès, amb moltes pèrdues de pilota. Tant és així que la primera gran oportunitat ha estat dels de Vigo, i l'ha originat un seguit de despropòsits blaugrana. Dembélé ha perdut la pilota a la zona ampla, Alves ha fet una mala passada a Araujo, i l'uruguaià, fora de lloc, ha deixat tot sol Iago Aspas davant de Ter Stegen. Sortosament per al conjunt barcelonista, el "charrúa" ha pogut rectificar i desfer el perill (min 15).

El Barça no generava perill i el poc públic present a l'estadi (55.899 espectadors) començava a desesperar-se. Ferran Torres, al minut 26, s'ha endut una tímida xiulada després de perdre la pilota. Els de Xavi no han generat perill fins al minut 30, però han marcat a la primera que han tingut. Ousmane Dembélé --inèdit fins aleshores-- s'ha inventat una jugada espectacular per la banda dreta, un còctel de potència i tècnica amb sotana inclosa, que ha acabat amb una assistència perquè Memphis superés Dituro sense oposició.

La resposta del Celta ha arribat al minut 36, amb un xut de Thiago Gallardo des de la frontal de l'àrea gran que Ter Stegen ha enviat a córner en una intervenció de molt mèrit. Coudet es posava les mans al cap a la banqueta gallega.

I més que se les hi ha posat quan, al minut 40, en la segona arribada amb cara i ulls, el Barça ha fet el segon. Aquesta vegada el perill ha arribat arran d'una desmarcada de Memphis per banda esquerra. Néstor Araújo no ha estat encertat a l'hora de rebutjar la centrada del neerlandès i Aubameyang, molt atent, ha rematat per ampliar l'avantatge barcelonista. Amb el 2-0 s'ha arribat al descans, un resultat que no feia gaire justícia al que s'havia vist sobre la gespa.

Xavi ha mogut la banqueta i, en començar la segona part, ha fet entrar Riqui Puig en el lloc de Ferran Torres.

L'inici d'aquest segon temps ha estat molt esbojarrat. En el minut 48, el Barça semblava sentenciar el partit amb el 3-0. Nova penetració de Dembélé per la seva banda i nova assistència del francès perquè que Aubameyang fes el tercer pràcticament a plaer. És l'onzè gol de la temporada:

Però, tot just després, una manca d'entesa entre Ter Stegen i Araujo ha acabat amb la pilota a peus de Iago Aspas. El davanter de Moaña no ha desaprofitat el regal i ha superat l'alemany per escurçar distàncies.

Les esperances de remuntada dels de Vigo, però, han rebut un cop dur al minut 58 quan han perdut Murillo per expulsió. Vermella directa per a l'exjugador del Barça per falta sobre Memphis quan el neerlandès marxava sol cap a porteria. El llançament de la falta l'ha fet el mateix Memphis i la pilota ha sortit fregant el pal.

El partit ha quedat aturat en el minut 60 arran d'una topada entre Gavi i Araujo. Els dos jugadors del Barça han picat de cap i l'uruguaià és qui més malparat n'ha sortit, i ha quedat commocionat. De fet, ha estat necessària la presència d'una ambulància a la gespa per evacuar el jugador i traslladar-lo a un centre hospitalari per fer-li proves complementàries. El defensa ha estat substituït per Lenglet, i en el mateix moment Ansu Fati ha entrat en el lloc de Memphis.

En el minut 75, l'àrbitre del partit, Ortiz Arias, ha anul·lat amb bon criteri un gol de Riqui Puig per fora de joc previ d'Eric Garcia. Deu minuts després, Luuk de Jong, de cap, hauria pogut fer el quart dels locals, però la pilota ha marxat desviada a la dreta de la porteria de Dituro. Han estat les darreres accions destacades d'un partit que no passarà a la història de les millors exhibicions del Barça, però que serveix perquè l'equip de Xavi refermi el segon lloc, que li donaria accés a la Supercopa de la temporada vinent.

Jordi Alba, Eric Garcia i Frenkie de Jong han vist la cinquena targeta groga i no podran jugar diumenge que ve a Getafe.