Garcia Pimienta ha estat acompanyat per Josep Maria Bartomeu, Xavier Vilajoana i Éric Abidal (@FCBarcelonaB)
Barça

Garcia Pimienta firma la renovació com a entrenador del Barça B

El tècnic del filial ha renovat per una temporada amb opció a una altra en un acte a la llotja de l'Estadi Johan Cruyff

Jordi SunyerActualitzat

El Barça i Francesc Xavier Garcia Pimienta han arribat a un acord per a la renovació del tècnic del filial blaugrana. Finalment, Garcia Pimienta ha renovat per una temporada, fins al 30 de juny del 2021, amb opció a una segona. La firma del contracte s'ha produït aquest dijous en un acte a la llotja de l'Estadi Johan Cruyff, amb la presència del president Josep Maria Bartomeu, el directiu responsable, Xavier Vilajoana, i el secretari tècnic del futbol professional, Éric Abidal.

Tot i un principi d'acord diumenge passat, la renovació es va acabar complicant, entre altres motius, per les variables que havia d'assolir Garcia Pimienta per assegurar la seva continuïtat una segona temporada. Fonts de la negociació asseguren que en cap moment s'ha tractat, i menys s'ha posat per escrit, cap qüestió referent a un possible ascens de Garcia Pimienta al primer equip. Aquesta és una opció que el club contempla en cas que la situació al Camp Nou pugui forçar una destitució de Quique Setién.

Garcia Pimienta ha estat setze temporades entrenant equips de base del Barça, fins a arribar a la banqueta del filial la primavera del 2018 en substitució de Gerard López. Amb el juvenil A, el mateix any, va guanyar la UEFA Youth League. Com a jugador, va arribar a debutar amb el primer equip del Barça en un duel al camp del Deportivo, el 1996.

 

Anar al contingut