El Barça Regal es passeja per Alacant a base de triples i rebots (57-83)

Una altra parada abans de la Final Four d'Istanbul, Alacant. I prova superada. Si el Barça guanya el Madrid dijous, serà campió de la Lliga Regular ACB. El ritme de partit dels de Pascual ha estat inabastable per al Lucentum, que va al límit d'efectius. El Barça, a més, ha afinat des del triple, 14 de 25 aquesta tarda. Només han defallit una mica en el segon quart i en el tercer ja guanyaven de 20. Els onze jugadors que ha fet jugar Pascual han anotat. Eidson i Mickeal, 13 punts cadascun, han estat els blaugrana més efectius.

El joc interior del Barça ha marcat les diferències des del principi. I si els homes alts feien mal, des d'on l'equip blaugrana ha obert escletxa ha estat des de la línia de triples. Els de Xavi Pascual n'han anotat quatre al primer quart (4-12, m.6; y 14-22, m.10). El Barça ha fet nou triples (de quinze intents) a la primera meitat. CJ Wallace i Chuck Eidson n'han convertit dos per cap.

Partit trencat al segon quart

L'encert exterior ha permès el Barça endollar un parcial de 0-9 al Lucentum a l'inici del segon quart per assolir un bon avantatge (16-33). Els locals han reaccionat i han tornat el cop amb un parcial de 8-0 (24-33, m.18). Wallace i Huertas, de tota manera, han recuperat la màxima renda de 17 punts per al seu equip en arribar al descans (24-41).

Al tercer quart el Barcelona ha superat la vintena (27-49, m.23) de punts de marge. El Lucentum ha frenat la sagnia de punts en contra, però l'insultant domini del rebot blaugrana no deixava lloc a qualsevol remuntada. L'últim període, totalment intrascendent, els de Xavi Pascual han arribat a obrir un forat de 29 punts (47-76, m.35).