Abde i Nico, cedits a Osasuna i València, respectivament
Abde i Nico, cedits a Osasuna i València, respectivament
barça

El Barça recupera la clàusula de la por als jugadors cedits

El canvi ha estat promogut per Mateu Alemany i compta amb l'aprovació de Xavi. Nico i Abde, primers afectats

Redacció Esport3Actualitzat

El Barça ha canviat de política de l'anomenada clàusula de la por, o el que és el mateix, la condició que impedeix a un futbolista cedit enfrontar-se al seu club de procedència. Segons ha informat Laia Tudel al "Tot costa" de Catalunya Ràdio, a partir d'aquest estiu l'entitat blaugrana l'ha imposada a jugadors com Nico o Abde, que viuen les seves respectives cessions al València i Osasuna. Només es va fer una excepció amb Collado, tot i que dissabte tampoc va ser utilitzat ni un minut pel seu entrenador.

El nou enfocament ha estat promogut pel Director de Futbol, Mateu Alemany, i ha comptat amb el beneplàcit del tècnic, Xavi Hernández. LaLiga i la Federació Espanyola permeten l'existència d'aquesta pràctica que han emprat habitualment equips com el Reial Madrid, però com que la FIFA la prohibeix, el FC Barcelona l'especifica a través d'una clàusula d'indemnització. L'Osasuna, per exemple, té assumit que no la pagarà i prescindirà del marroquí Abde pels seus duels contra el Barça, tant al Camp Nou com al Reino de Navarra.

El 2016, l'aleshores secretari tècnic culer, Robert Fernández, va assegurar: "El Barça no firma clàusules de la por, volem que els jugadors siguin al camp."

Anar al contingut