Jugadors del Barça en un entrenament recent de l'equip (Reuters)

El Barça rep l'Elx amb la voluntat de redreçar el camí a la Lliga

Després del frustrant empat (1-1) contra el Cadis, Ronald Koeman dona pas a molts suplents a l'onze titular per al partit ajornat corresponent a la primera jornada de la Lliga

El Barça va perdre, al final del partit contra el Cadis (1-1), uns punts que el despengen de la lluita per la Lliga i que el deixen de manera provisional en el quart lloc de la classificació. El frustrant empat de diumenge posava fi a una ratxa de 7 victòries seguides en el campionat, que, combinades amb les ensopegades de l'Atlètic de Madrid, havien fet renéixer una moderada il·lusió entre el barcelonisme.

Per rebre l'Elx, Ronald Koeman presenta un onze amb moltes novetats.

La lluita pel tercer lloc

Ara per ara, el Barça lluita per tornar al tercer lloc i col·locar-se, en cas de triomf contra l'Elx, a 5 punts de l'Atlètic de Madrid, amb un partit més jugat. Però el més important de l'enfrontament d'aquesta tarda (19.00) és que el Barça pot recuperar els fonaments per tornar a ser un equip fiable

Falta veure si el tècnic blaugrana intervindrà a la defensa, que, tot i el retorn de Gerard Piqué –potser massa poc rodat encara–, no transmet cap sensació de seguretat. Koeman va disculpar Clément Lenglet, autor del penal que va propiciar l'empat del Cadis a l'últim minut, però cal veure si el reserva o li dona una nova oportunitat, vist el baix to anímic del francès. Mentrestant, l'entrenador blaugrana va comentar que Ronald Araujo encara no està a punt per reaparèixer.

Al marge del central uruguaià, el Barça manté les baixes de Sergi Roberto, Ansu Fati i Coutinho, que ha tingut un retrocés en la seva recuperació.

L'Elx que arriba al Camp Nou és diferent del que hauria vingut si el partit s'hagués jugat en la data prevista, en part perquè l'equip franjaverd ha canviat de tècnic fa una setmana i mitja i ha tornat a confiar en Fran Escribà, en lloc de l'argentí Jorge Almirón. El conjunt il·licità està en zona de descens, però ha mostrat símptomes de recuperació en l'última jornada, amb un triomf exigu contra l'Eibar (1-0) que posava fi a sis jornades sense saber què era guanyar.