Barça

El Barça recupera Bojan i Maxwell per jugar contra el Llevant

El Barça té a tocar el títol de Lliga, i és per això que els de Guardiola han començat a preparar el partit que dimecres els pot donar el tercer campionat consecutiu. El rival serà el Llevant, un equip que l'any que ve continuarà a la Primera Divisió. Tot es podria avançar si el Madrid empata o perd avui al Bernabéu davant del Getafe. Pel que fa a la sessió, els titulars de diumenge van fer treball de recuperació. Bojan ja té l'alta mèdica i Mawxell ja es va entrenar amb normalitat amb la resta del grup.

Actualitzat
El Barcelona ha recuperat dos efectius més per al partit de dimecres que ve, a València, ja que el davanter Bojan Krkic i el defensa Maxwell Scherrer ja estan a disposició del tècnic, Pep Guardiola, per jugar contra el Llevant. Els dos jugadors van rebre l'alta mèdica després de l'entrenament de dilluns.

Bojan es va lesionar fa just ara un mes, en el partit de Lliga contra l'Almeria. Va fer-se un trencament parcial del lligament encreuat anterior del genoll esquerre i se li va diagnosticar un període de recuperació de sis a vuit setmanes. El davanter de Linyola ha escurçat significativament els terminis de recuperació i divendres passat ja se'l va veure exercitant-se amb el grup.

Maxwell es va reintegrar als entrenaments ahir al matí, i ho va fer amb total normalitat després de superar una pubàlgia que el va tenir quinze dies de baixa. A poc a poc, el tècnic del conjunt blaugrana, Pep Guardiola, va recuperant efectius amb vistes al tram final de la temporada.

A la sessió de dilluns, Adriano Correia i Carles Puyol van treballar al marge del grup. El capità del Barcelona, afectat d'una tendinitis rotular des de fa més de tres mesos, segueix dosificant les seves aparicions i continua amb el seu tractament específic per arribar en perfectes condicions a la final de la Lliga de Campions. Adriano, amb un trencament a l'adductor de la cama dreta que es va fer a la final de Copa del Rei contra el Reial Madrid, ultima la seva posada a punt i podrà rebre l'alta mèdica en uns dies. Més difícil ho tindrà Gabi Milito, que ha dit pràcticament adéu a la temporada després de fer-se un trencament al bíceps femoral de la cama esquerra en el partit de la Lliga contra la Reial Societat la setmana passada.

Valdés: "La Lliga, com més aviat millor"

Víctor Valdés va explicar que prefereix guanyar la Lliga dimarts -cosa que passaria si el Reial Madrid no guanya el Getafe- a fer-ho l'endemà al camp del Llevant. "Tant me fa com es guanyi la Lliga, com més aviat millor", va apuntar Valdés, que no creu que la celebració del títol quedi deslluïda si es produís sense jugar i per culpa d'una derrota de l'etern rival. Per Valdés, "una Lliga és una Lliga", independentment de com es guanyi, i més quan "ha costat tant" com aquesta: "Tot el que ha passat aquest any, en què hem tingut un calendari tan intens, en què els rivals s'han reforçat tant, dóna més valor a aquesta Lliga. Nosaltres, des de dins, l'hi donem el màxim i espero que també se l'hi doni des de fora". El porter de l'Hospitalet ha explicat que aquest "ha estat un any dur" per a ell, però com n'hi ha hagut d'altres. "Personalment, sens dubte, he tingut anys més difícils", va explicar.

Esportivament, Valdés tancarà la temporada conquerint el seu quart trofeu Zamora, tercer consecutiu, "un reconeixement a la defensa de l'equip en general", va afirmar. Valdés va reconèixer que, a aquestes altures de la temporada, "tots els equips arriben amb les forces una mica tocades" i que el Barça no n'és cap excepció, però que això no ha de servir d'excusa. "Queden vint dies de competició i hem de donar tot el que tenim dins per acabar bé la temporada", va subratllar. De tot el que ha passat aquesta temporada, Valdés ha après una lliçó: "Que hem d'estar junts i lluitar junts cada partit, perquè cada any ens ho posen una mica més difícil". Així que ha animat l'afició a "celebrar el títol de Lliga en gran" quan s'aconsegueixi.

Enrere queden quatre Barça-Reial Madrid en divuit dies que van generar un ambient crispat a l'entorn i la premsa i que ha deixat seqüeles en els jugadors dels dos conjunts. En aquest sentit, Víctor Valdés creu que "les coses del futbol han de quedar dins del camp, tant pel que és bo com pel que és dolent" i que aquest cas no ha de ser una excepció. "Si tot el que ha passat afectarà la selecció? No ho crec", va respondre Valdés, que en el seu cas no hi ha ponts de diàleg a restablir amb cap jugador del conjunt blanc. "Abans d'això tampoc tenia relació personal amb els jugadors del Reial Madrid, excepte quan coincidia amb ells a la selecció", va explicar.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut