Ansu Fati
Ansu Fati
Barça

El Barça recela de la possible convocatòria d'Ansu Fati amb la selecció espanyola sub-17

A petició de la Federació Espanyola, el Consell de Ministres pot aprovar aquest divendres la nacionalització d'Ansu Fati, fet que li permetria disputar el Mundial sub-17 amb Espanya. El Barça no veu amb bons ulls aquesta convocatòria

Jordi SunyerActualitzat

Si les informacions de què també disposa el Barça no són equivocades, el Consell de Ministres espanyol aprovarà aquest divendres la concessió de la nacionalitat espanyola al jugador blaugrana Anssumane Fati. La sorpresa en l'inici de temporada del Barça va néixer a Guinea Bissau i viu des de petit a Espanya, però encara no disposa del passaport comunitari, a diferència d'una altra de les perles africanes del planter barcelonista, Moriba Kourouma, "Ilaix", que sí que el té tot i néixer a Guinea Conakry.

Els tràmits per nacionalitzar Ansu Fati els va iniciar la Federació Espanyola de Futbol, segons ha confirmat el propi ens federatiu a aquest mitjà. Darrere la petició hi ha la voluntat que l'extrem barcelonista, encara en el seu primer any de juvenil, pugui disputar el Mundial sub-17 amb Espanya. El torneig es disputarà al Brasil del 26 d'octubre al 17 de novembre.

I, justament, les dates de la competició és el que preocupa al Barça, sabedor que Fati, un cop nacionalitzat, no es podria negar a la convocatòria amb Espanya sota pena de possible suspensió de la seva llicència federativa. El club blaugrana creu que allunyar-se més d'un mes de la disciplina del Barça i de la dinàmica del primer equip en pot perjudicar la progressió esportiva. Ansu Fati es podria perdre els partits de lliga contra l'Eibar, el Reial Madrid, el Valladolid, el Llevant i el Celta, i els dos de Champions contra l'Slavia de Praga. La preferència del Barça és clara, però es pot imposar el desig de la Federació Espanyola.

Anar al contingut