Els jugadors blaugranes després de la derrota al Clàssic (Reuters)
BARÇA

El Barça que es trobarà Xavi

El nou tècnic culer serà presentat aquest dilluns com a entrenador del primer equip. Dimarts dirigirà el seu primer entrenament amb un munt de deures per fer amb un equip tocat a tots els nivells

Francesc LatorreActualitzat

Xavi trobarà un equip instal·lat a la part mitjana de la classificació de la Lliga, a deu punts del Reial Madrid, i que té una "final" de Champions d'aquí a pocs dies contra el Benfica. Un equip plagat de lesions i que en l'etapa de Ronald Koeman ha anat variant de dibuix sense trobar mai una clara idea de joc. Un equip, a més, que és molt tou anímicament i que ara mateix presenta símptomes d'enfonsament total. El de Terrassa té davant seu una tasca complicadíssima.


Ineficàcia a les àrees

Va dir Piqué després de perdre al Wanda que haurien pogut estar jugant tres hores i no haurien marcat. Més clar l'aigua. Xavi es trobarà un equip que sua sang per generar perill. Les lesions d'atacants com Ansu o Dembélé, combinades amb la marxa de Messi i Griezmann, fan que el Barça faci gols amb comptagotes. Poca contundència a l'àrea rival i molt febles a la pròpia. L'equip és molt vulnerable al darrere, concedeix ocasions amb facilitat i Ter Stegen està lluny de la seva millor versió.

Fragilitat mental

Frenkie de Jong va assegurar després d'empatar a Balaídos que al Barça li havia faltat personalitat. Aquest diagnòstic del neerlandès valdria per a molts altres partits. El Barça està demostrant falta de lideratge i poca capacitat per sobreposar-se a situacions complicades. Una dada prou significativa: dels vuit partits en què el Barça ha començat perdent, només n'ha remuntat un.


Pandèmia de lesions

Xavi Hernández trobarà una plantilla en què gairebé hi ha més jugadors lesionats que no pas de disponibles. L'aturada de seleccions farà que en recuperi alguns de cara al seu debut contra l'Espanyol, però el nou tècnic culer té al cap redissenyar el funcionament de tots els departaments dels serveis mèdics per acabar amb la plaga.

Gestió del vestidor

Hi ha molta expectació per veure com gestionarà Xavi el paper de jugadors que van ser companys seus i que ara estan al tram final de les seves carreres, com per exemple Piqué, Busquets o Jordi Alba. També caldrà veure què farà amb casos com el del qüestionat Coutinho, l'inèdit Umtiti, el qüestionat Luuk de Jong o l'intermitent Riqui Puig.


Un equip de circumstàncies

Xavi Hernández començarà la seva etapa a la banqueta del Barça dimarts a les 11.00, quan l'egarenc dirigirà el primer entrenament. Però el de Terrassa, entre lesionats i convocats per les seleccions, només disposarà de cinc jugadors del primer equip: Riqui Puig, Luuk de Jong, Òscar Mingueza, Samuel Umtiti i Iñaki Peña.

ARXIVAT A:
Xavi Hernández
Anar al contingut