El Barça no pot frenar un Madrid campió (81-74)

Un Tavares imparable (25 punts, 13 rebots) i la inspiració de Causuer a l'últim quart, condemnen un Barça que ha anat gairebé sempre per darrere en el marcador

Joan FerranActualitzat

El Barça no podrà revalidar el títol de campió de l'ACB, després de caure a la pista del Madrid per 81 a 74, en el quart partit de la final dels play-offs. Trenta-sisena Lliga per a l'equip blanc, que ha condemnat els blaugranes gràcies a la seva superioritat física simbolitzada per un Walter Tavares imponent.

Els de Jasikevicius han començat encaixant un parcial de 7 a 0, repetint alguns dels mals evidenciats en els altres partits de la sèrie: les pèrdues de pilota i el domini del rebot ofensiu del Madrid. Tavares ha estat un malson en el primer quart: 8 punts i 4 rebots. Jokubaitis ha sortit al rescat dels blaugranes, amb cinc punts seguits, per tancar el primer quart amb un tanteig baix de 13 a 10.

Com a l'inici de partit, el segon quart també ha començat amb un Madrid desbocat, amb un parcial d'11 a 0 i un màxim avantatge de 14 punts (24-10). Els blaugranes fallaven cistelles fàcils i Llull replicava amb un 2+1 inversemblant. Jasikevicius ha demanat temps mort i la reacció ha arribat des del perímetre amb 5 triples gairebé seguits. Malgrat les dificultats per aturar Tavares, els blaugranes han igualat la lluita pel rebot i han arribat al descans amb un igualat 34-33.

A la represa, Tavares ha seguit castigant la pintura blaugrana, però el Barça mai s'ha desendollat del partit. Anotació repartida, amb Mirotic i Calathes assumint responsabilitats. Un contraatac culminat per Higgins en els últims segons ha posat els blaugranes per davant, per primera vegada en el partit (55-56). Però el Madrid ha marxat guanyant 57-56, després d'una falta antiesportiva sobre Poirier.

En l'últim quart, el perímetre blaugrana no ha estat tan fi i el Madrid s'ha tornat a escapar de 8 punts quan faltaven 3.56 (69-61). Una distància que els de Jasikevicius no han pogut eixugar malgrat moure's en distàncies curtes. Un triple de Causeur, quan faltava poc més d'un minut, han deixat el duel sentenciat.