Barça

El Barça proposa que el vot de censura es faci l'1 i el 2 de novembre

El club blaugrana proposa una jornada electoral de dos dies per facilitar la participació i la conciliació dels socis amb les seves obligacions laborals i familiars

Xavi LemusActualitzat

Josep Maria Bartomeu i la seva junta directiva ja han decidit quines seran les dates per sotmetre's a la moció de censura. Després de confirmar-se divendres que les signatures presentades superaven el mínim necessari per a la votació, el club tenia cinc dies per concretar la cita electoral. Finalment, el protocol enviat a la Secretaria General de l'Esport preveu fer-ho durant dos dies, el diumenge dia 1 de novembre i, la novetat, que també es faci un dia laborable, en aquest cas, el dilluns dia 2. Segons el club, la idea és incentivar la participació donant l'opció al soci de triar entre un dia festiu i un dia laborable. 

També serà una votació especial pel que fa al format. Així, preveuen un escenari descentralitzat amb diferents seus i un Camp Nou amb les meses de votació prou separades per garantir la normativa sanitària. El Barça també ha demanat a la Federació Catana de Futbol i a la Reial Federació Espanyola de Futbol la possiblilitat d'utilitzar les seves seus repartides pel territori català i estatal com a centres on es pugui votar, una petició que permetria al club blaugrana fer servir les instal·lacions de les federacions els dos dies de la votació.

Els 13 punts de votació repartits a Catalunya seran els següents, segons ha avançat el programa Onze d'Esport3: Barcelona (Camp Nou), Lleida, Tarragona, Girona, Tortosa, Vilanova del Camí, Manresa, Mataró, Vic, Vilafranca del Penedès, Sabadell, Terrassa i Granollers. El Barça també habilitarà vuit punts de votació més a l'Estat espanyol: València, Palma, Sevilla, Santiago, Saragossa, Bilbao, Madrid i Andorra.

 

Ara caldrà veure quina és la resposta de la Generalitat respecte a aquesta proposta i tenint en compte l'evolució de la pandèmia. Pel que fa als promotors de la moció, un cop concretada la data, tenen clar que cal trobar les fórmules per exercir el dret a vot per part dels socis.

Josep Maria Bartomeu haurà de superar l'examen dels socis per saber si arriba com a president fins al mes de març, la data fixada per celebrar les eleccions per triar qui dirigirà el club en els pròxims sis anys.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut