Laporta, Jordi, Yuste, Alemany
Laporta, Jordi, Yuste, Alemany
BARÇA

El Barça preveu que podrà gastar 200 milions d'euros en fitxatges

Les operacions passen, això sí, per l'activació de la segona palanca, per la qual s'espera ingressar uns 400 milions bruts

Francesc LatorreActualitzat

La venda del 10 per cent dels drets televisius de la Lliga a Sixth Street permetrà que el Barça tanqui l'exercici amb números verds. El següent objectiu és atacar el mercat d'estiu en condicions. I a les oficines del club estan convençuts que l'activació de la segona palanca ho farà viable. En concret, el Barça preveu una injecció de 400 milions d'euros bruts per la venda d'un 15 per cent més d'aquests drets. Una xifra que permetria revertir els fons negatius actuals i afrontar els possibles fitxatges en condicions (amb la norma de l'1-1, per exemple).

La intenció de Joan Laporta és tancar aquesta segona palanca abans de la gira als Estats Units (que comença el 15 de gener), però ho veuen "justet". Hi ha la possibilitat que els inversors acabin sent els mateixos i això ho podria accelerar.

L'activació de la palanca donaria múscul financer al club i a l'entitat barcelonista treballen amb la previsió de gastar 200 milions per poder fitxar els quatre grans objectius de Xavi: Lewandowski, Koundé, Bernardo Silva i Raphinha.

Laporta, consciència tranquil·la amb Lewandowski

Una d'aquestes incorporacions és la del polonès Lewandowski. I a les àrees esportiva i econòmica estan tranquils perquè han arribat a la xifra que havien acordat amb l'agent del jugador, Pini Zahavi: 40 milions d'euros. Segons Zahavi, per aquesta xifra el Bayern podria deixar sortir el davanter centre. L'acord entre club i jugador és total de fa dies i ara falta que el club bavarès doni el braç a tòrcer.

L'activació de la segona palanca, de retruc, evitaria que el Barça es veiés amb l'obligació de vendre una participació de BLM (la branca que gestiona el marxandatge del club). El club té l'autorització de l'assemblea de socis per dur-la a terme si és necessari però Laporta, si pot, prefereix evitar-la.

Anar al contingut