Ivan Rakitic, en un partit d'aquesta temporada passada (EFE)
Barça

El Barça pretén traspassar Ivan Rakitic aquest estiu

A falta d'un any per finalitzar el seu contracte, el club veu en el mercat d'estiu un moment propici per traspassar l'internacional croat. Rakitic ha tingut la possibilitat d'anar al París Saint-Germain o a la Juventus, però mai ha volgut marxar de Barcelona

Jordi SunyerActualitzat

Va tornar a la titularitat dissabte, però va tornar a ser substituït, després de les dues rematades a porteria que va intentar. Interior amb recorregut i, per tant, amb arribada, encara no ha vist porta aquesta temporada. I dels partits clau de la campanya, només ha jugat sencer el clàssic de la primera volta al Camp Nou.

A punt de complir els 300 partits oficials com a blaugrana, Ivan Rakitic viu els seus moments més incerts al Barça. Relegat a l'ostracisme per Valverde a l'inici de la temporada, al suís d'origen croat se l'ha situat sovint a la rampa de sortida. Ara hi és de debò. Té un any més de contracte, situació propícia perquè el Barça en busqui el traspàs aquest estiu, amb 32 anys, que complirà demà. Fa sis anys, el club blaugrana en va pagar uns vint milions d'euros.

Així, la tercera pot ser la bona. Perquè Rakitic ha estat a prop de marxar ja en dues ocasions. A l'agost, l'entorn del jugador va negociar amb el París Saint-Germain, tal com, de fet, van desvelar l'any passat mitjans francesos. I, aquest hivern, el seu fitxatge per la Juventus va estar molt a prop, a través d'una operació d'intercanvi, en la qual va sortir el nom del brasiler Douglas Costa. Els torinesos tornen a estar atents a la possibilitat d'un traspàs al juny. Fa un mes, Rakitic va mostrar el seu descontent amb el tracte que li havia dispensat el Barça.

"Fa cinc anys i mig que soc aquí i he fet coses prou bé per arribar a tres-cents partits. Hi ha hagut algun comportament que no m'he merescut, però a vegades passen coses que no s'han d'entendre, sinó acceptar i mirar cap endavant."

I al desembre, va expressar el desig de tornar un dia a Andalusia.

"Tothom sap l'afecte que tinc a la ciutat de Sevilla i al club. El segueixo des de Barcelona. I tothom sap, i sobretot el meu gran amic Monchi, el que sento. Si algun dia pot ser, ho farem junts pel bé del nostre equip, del Sevilla. És molt important el que jo mateix vulgui."

Tot i que a l'agost Rakitic va contemplar la possibilitat de tancar la seva etapa blaugrana, un cop iniciada la temporada, el seu entorn sempre ha esgrimit que està molt a gust a Barcelona. La seva família està perfectament arrelada a la ciutat i no es van voler arriscar a un canvi d'entorn a mitja campanya. Ara, però, l'adeu de Rakitic al Barça torna a ser a prop.

Anar al contingut