Barça

Rècord històric al Camp Nou: 91.553 espectadors en un partit femení

El partit Barça - Reial Madrid de la Champions ha establert un nou rècord mundial d'assistència en un partit de futbol femení

Redacció Esport3Actualitzat

El Camp Nou ha viscut el partit més important de la història del futbol femení. 91.553 espectadors han presenciat els quarts de final de la UEFA Women's Champions League, que ha enfrontat el Barça i el Reial Madrid. Un Clàssic de Champions, a l'alçada de les circumstàncies. Tot i això, vora 8.000 seients han quedat lliures, malgrat que el club havia exhaurit totes les entrades disponibles.

El club havia venut les 99.354 localitats, però, finalment, no s'ha omplert del tot per veure el Clàssic femení de la UEFA Women's Champions League

La pluja, les dificultats per accedir a l'estadi i que el matx s'hagi disputat aviat sent un dimecres, poden haver estat el conjunt de factors que han impedit que l'estadi s'hagi omplert del tot.

L'any 1999, en la final del Mundial que van disputar els Estats Units i la Xina, el Rose Bowl de Califòrnia va recollir fins a 90.195 espectadors, el rècord absolut d'assistents a un partit femení de futbol. Precisament una nord-americana, Megan Rapinoe, és una de les grans icones del futbol femení i en acabar el partit ha celebrat la fita aconsseguida a Barcelona amb una piulada: "Un públic a l'alçada de l'equip al camp".

El rècord en la competició europea femenina es va marcar a la final de la Champions del 2012 entre l'Olympique de Lió i l'Eintracht de Frankfurt, on l'Estadi Olímpic de Munic va acollir 50.212 aficionats.

60.739 persones van fer el rècord d'espectadors a un match entre clubs a assistir al duel de la Primera Iberdrola entre l'Atlètic de Madrid i el Barça al Wanda Metropolitano l'any 2019.

Aquesta temporada, el Camp Nou ha acollit un màxim de 86.422 assistents per al clàssic masculí de LaLiga.

No ha estat el primer cop que l'equip femení de futbol juga al Camp Nou, el segon estadi més gran del món, i el més gran tant a nivell nacional com europeu, amb una capacitat per a 99.354 espectadors.

Ho van fer l'any 1970, davant de 60.000 espectadors, en un partit que va acabar sense gols.  El precedent més recent va ser el 2021 contra l'Espanyol en un camp buit per la situació sanitària.

Avui s'ha de fer realitat el somni de les jugadores que anaven al Camp Nou a veure el Barça de Ronaldinho o de Messi. Per primer cop a la història, elles poden ser les protagonistes, 11 jugadores vestides de blaugrana envoltades de milers d'espectadors.

I és que gent d'arreu del món ha viatjat fins a Barcelona per animar les blaugranes a guanyar el partit i celebrar el pas a semifinals de la competició europea, però sobretot, per fer història.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut