Aitana Bonmatí s'abraça amb Graham Hansen i Jenni Hermoso, celebrant un gol (@FCBfemeni)
Barça

El Barça pot arribar a adjudicar-se 25 lligues durant l'estat d'alarma

La Primera Iberdrola i la Divisió d'Honor juvenil de futbol són les últimes, però els equips del Barça han estat proclamats campions o lideren lligues que han estat suspeses en fins a 25 campionats

Redacció Esport3Actualitzat

La Primera Iberdrola i la Divisió d'Honor Juvenil -en el seu grup tercer- són les dues últimes lligues que els equips del Barça s'han adjudicat des de la declaració de l'estat d'alarma, el 14 de març passat. La Comissió Delegada de l'RFEF ha aprovat, avui, atribuir el títol de la regularitat al primer equip femení blaugrana, i, al mateix temps, ha donat per acabada la temporada a les categories juvenils d'abast estatal sense que es disputin ni la Copa del Rei ni la Copa de Campions, per la qual cosa el juvenil A del Barça s'ha imposat en el seu grup de la Divisió d'Honor (amb dos punts d'avantatge sobre el Saragossa).

 

Amb l'acabament de les competicions en les disciplines en què el Barça concorre, però, els equips del club s'han sabut vencedors de les competicions en què participen sense poder-les completar. Sumant totes les seccions, professionals i no professionals, la xifra pot augmentar fins als 25 títols. Esport per esport, la situació és la següent:

Futbol. La lliga de Primera Divisió s'ha de reprendre amb el Barça líder; el Barça B ha de disputar el play-off d'ascens a Segona A; el Barça femení s'ha proclamat campió de la Primera Iberdrola i el juvenil masculí A, de la Divisió d'Honor juvenil (grup 3). La resta de títols estan a expenses de les decisions que prengui la Federació Catalana de Futbol en la reunió de la Junta Directiva de finals d'aquest mes. De moment, els dos cadets masculins, els dos infantils masculins, els dos alevins masculins, un benjamí i l'equip juvenil femení són líders en les seves respectives categories.

Els jugadors del Barça juvenil, celebrant un gol en el partit contra el Girona d'aquesta temporada

Bàsquet. A l'expectativa per la represa de la Lliga ACB, els equips de base masculins del Barça eren líders en les categories cadet masculí, infantil masculí i minibàsquet quan la Federació Catalana de Bàsquet va posar fi a totes les competicions. En la modalitat en cadira de rodes, el Barça UNES s'ha guanyat l'ascens a la Primera Divisió després que la competició de Segona acabés amb l'equip blaugrana com a líder del seu grup.

 

Handbol. La Comissió Delegada de la Federació Espanyola d'Handbol va proclamar el Barça campió de la Lliga Sacyr Asobal dilluns passat; és el 27è títol de l'equip. En les competicions d'abast català, totes acabades, els equips juvenil masculí i cadet masculí del Barça han encapçalat els seus grups; en el cas del cadet masculí "B", ha estat segon, per sota de l'"A", en la seva lliga.

Al Barça no li caldrà tornar a jugar per aixecar la copa de campió
El Barça serà campió de la Lliga ASOBAL per desè any consecutiu

Hoquei patins. Ha estat la lliga més polèmica. Faltaven per disputar-se una jornada de la fase regular i els play-offs, però la Federació Espanyola de Patinatge va atribuir el títol al Barça. En primer lloc, ho va fer assegurant que la decisió s'havia consensuat amb l'Associació de Clubs, fet que va negar la presidenta del Reus Deportiu, Mònica Balsells, i que va obligar a una rectificació de la Federació. Pocs dies després, es coneixia la intenció del Liceo, segon classificat a la fase regular, d'explorar la possibilitat de sortir de l'OK Lliga i disputar el campionat portuguès. En les categories de base, mentrestant, la Federació Catalana va decretar l'acabament de les lligues validant la classificació al final de la primera volta; el Barça, així, s'ha endut els campionats preferents de les categories masculines júnior, juvenil, infantil i aleví.

Barça hoquei
El Barça, campió de l'OK Lliga amb polèmica (@FCBHoquei

Futbol sala. Hi haurà play-off exprés per definir el títol de lliga. En les categories de base, el Barça s'ha imposat en el seu grup de la Divisió d'Honor Juvenil (que gestiona la RFEF), i encapçala les Divisions d'Honor cadet, infantil i aleví (que corresponen a l'FCF).

Hoquei gel. El Barça va quedar eliminat a les semifinals de la Lliga Nacional d'hoquei gel pel Puigcerdà (que s'havia d'enfrontar amb el Txuri Urdin en la final), però va guanyar la fase regular. Aquest fet li ha servit per classificar-se per jugar la Continental Cup europea per primer cop des del 2009.

Voleibol. L'equip masculí del Barça va guanyar la fase regular de la Superlliga 2. La competició va quedar suspesa a partir d'aleshores, però encara no s'ha determinat si hi haurà ascensos automàtics o s'establiran per altres vies. Aquesta setmana, la Federació Espanyola de Voleibol ha mantingut reunions telemàtiques amb els clubs de Superlliga i Superlliga 2 abans de la comissió delegada en què s'ha de prendre la decisió definitiva.

Anar al contingut