Memphis deixa coix l'atac del Barça
Barça

El Barça porta la meitat de gols que la temporada passada

L'equip blaugrana passa per una preocupant escassetat realitzadora comparada amb temporades anteriors, sobretot a la Champions

Sergio Escudero/Agència EFEActualitzat

El Barcelona va completar contra el Benfica el seu millor partit del curs, però malgrat això li va faltar efectivitat i no va aconseguir marcar cap gol, un llast que arrossega des de l'inici del curs i que li suposa haver anotat només 22 gols en els primers 18 partits, aproximadament la meitat que el curs passat.

Fins ara el conjunt blaugrana ha disputat 13 partits de Lliga, en els quals ha sumat 20 dianes, i 5 de Lliga de Campions, competició en la qual únicament n'ha celebrat 2. En canvi, en els mateixos partits de Lliga i de Champions de la temporada 2020-2021 en va acumular 25 i 16, respectivament, per a un total de 41.

De fet, en l'últim lustre és la primera vegada que el Barça es queda per sota dels 40 gols en aquest tram de temporada. La mitjana de punts blaugranes de les últimes quatre temporades va ser de 43. El pic es va obtenir en la 2018-2019, quan es van aconseguir 48 gols en aquests 18 partits, repartits en 35 punts en Lliga i 13 en Champions. En el curs 2019-2020 el total va ser de 42 i, en el 2017-2018, de 41.

 

Xavi Hernández, l'entrenador del Barça, després de l'empat a zero contra el Benfica, no volia incidir massa en aquest aspecte:

"Només estic descontent pel resultat. Sobre el joc, el sacrifici i l'actitud no li podem dir res a l'equip. Només ha faltat el gol. De vegades ens falta prendre la decisió correcta en l'última passada, però estem parlant de nois de 17, 18 i 19 anys que han fet un partidàs."

Fuga de gols 

Aquest estiu Leo Messi va fer les maletes rumb a París i, en l'anterior, va ser Luis Suárez qui va deixar la disciplina blaugrana per enrolar-se en les files de l'Atlètic de Madrid. Així, en menys d'un any el Barça es va quedar sense el seu màxim golejador històric i sense el tercer classificat. 

A més, les grans dificultats econòmiques del club blaugrana no li van permetre el fitxatge d'un davanter centre que assegurés desenes de gols. De totes maneres, a l'últim mercat va arribar Sergio Agüero, capacitat per tenir una aportació significativa en aquest sentit. Però primer una lesió al bessó dret i després els seus problemes cardíacs l'han mantingut pràcticament inèdit.

Luuk de Jong va ser un altre '9' que va fitxar aquest estiu pel club blaugrana, en aquest cas a petició del llavors entrenador Ronald Koeman. La seva incorporació ja va ser discutida per no tenir segell 'Barça' i els seus números en aquest inici de temporada han confirmat les pitjors sospites. En nou partits tan sols ha anotat un gol i, malgrat les múltiples baixes a la davantera, Xavi ahir no el va moure de la banqueta.

En canvi, molt millor rendiment està donant una altra incorporació en la davantera, Memphis Depay. Amb set gols, tots en Lliga, és el màxim golejador del Barça en aquests moments de la temporada, encara que en partits com el d'aquest dimarts se'l va notar mancat de l'instint assassí que van posseir d'altres artillers blaugranes del passat recent.

El segon, amb quatre gols, és Ansu Fati, a qui les lesions tan sols li han permès participar en vuit partits. Els problemes mèdics també han afectat Ousmane Dembélé, que va reaparèixer contra el Benfica revolucionant el partit, i Martin Braithwaite, que no podrà jugar fins al 2022 a causa d'una greu lesió al seu genoll esquerre.

Anar al contingut