El Barça perdona a Mestalla (1-1)

Quan semblava que el Barça s'emportava la victòria, un gol de Santi Mina al minut 86 ha donat l'empat al València. El gol blaugrana l'ha marcat Luis Suárez, en posició de fora de joc

Meritxell Carles i ArtimeActualitzat

El FC Barcelona visitava Mestalla sense saber quin València es trobaria sobre el camp, després de que el tècnic Nuno Espírito Santo decidís dimitir la passada jornada. Gary Neville, el nou entrenador, ha vist el partit des de la grada, un partit que ha acabat en un empat (1-1) amb un polèmic gol de Luis Suárez i un altre "in extremis" de Santi Mina.

El València ha sortit al camp totalment desaforat en busca del primer gol del partit, però, després de dues arribades a la porteria blaugrana, els de Luis Enrique ja han passat a tenir el control de la pilota. Als primers cinc minuts, el Barça ja havia generat dues ocasions molt clares de gol. La primera de Messi, al minut 5, quan l'argentí remata per sobre del travesser i dos minuts més tard quan l'ha tingut Neymar, que també ha rematat molt fort, per l'interior, i la pilota acaba sortint fora.

El Barça ha seguit insistint. Al minut 23, una altra doble ocasió blaugrana, Messi xuta des de la frontal de l'àrea i el refús l'engalta Busquets que envia la pilota fora. Dos minuts més tard ha arribat la que potser és l'ocasió més clara de la primera part quan Neymar fa una gran jugada des de la banda dreta, superant els defenses del València, i Messi remata, però Jaume atura la pilota sense problemes.

Al minut 35 s'ha perdut una altra ocasió d'obrir el marcador amb un gran contracop liderat per Messi, que passa la pilota a Suárez. L'uruguaià supera la defensa, intenta centrar per Neymar, però surt fora. I així successivament fins arribar a la mitja part, en un primer temps protagonitzat per un Barça amb moltes oportunitats de marcar i un València que ha sabut aguantar l'embranzida blaugrana.

A la segona, arriba el gol pòlèmic i l'empat

Els deu primers minuts de la segona part no han estat tan explosius com el primer temps. El València ha aconseguit alentir el joc del Barça i controlar una mica més el joc. El Barça, però, ha sortit de l'enrocament i Luis Suárez ha marcat el primer gol al minut 59, la recompensa després d'intentar-ho tot el partit. L'uruguaià arrenca per la dreta, en posició de fora de joc, esprinta fins a la línia de fons i supera Jaume al segon pal (0-1). Amb aquest gol, Suárez ha marcat en 7 partits consecutius, un total de 10 gols. Uns minuts abans Suárez havia tingut un xoc amb Abdennour, a qui trepitja, sembla que de forma involuntària, sense pilota.

Neymar ha estat a prop de marcar després de treure's una jugada individual impressionat de la butxaca, on el jugador arrenca des de l'esquerra, es desfà de diversos defenses del València i remata a la porteria rival fregant el pal. El València ha tingut la seva oportunitat poc després, al minut 78, però el xut de De Paul l'ha aturat Bravo. I quan semblava que la victòria blaugrana estava signada, Santi Mina, al minut 85, rep una assistència d'Alcácer i no perdona davant de Bravo (1-1).

Amb aquest empat, el Barça continua líder amb 34 punts, dos punts per sobre de l'Atlètic de Madrid i a quatre per sobre del R. Madrid.