El Barça perd l'ocasió de recuperar la iniciativa a la Lliga amb una derrota a Màlaga (2-0)

L'empat del Reial Madrid en el derbi contra l'Atlètic donava al Barça l'oportunitat de posar-se líder de la Lliga i dependre d'ells mateixos per guanyar el títol. Els blaugranes, però, no han estat a l'altura a Màlaga

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona tenia la gran oportunitat de posar-se líder de la Lliga empatat a punts amb el Reial Madrid, i amb l'opció de recuperar la iniciativa de forma gairebé definitiva guanyant els madridistes en el clàssic. Els blaugranes, però, no han estat capaços de superar el Màlaga que entrena Michel (2-0), que s'allunya del descens amb dues victòries aquesta setmana. Luis Enrique ha fet una alineació pensant que dimarts han de jugar a la Lliga de Campions contra la Juventus, i per aquí se li ha començat a escapar el partit.

El matx ha començat ensopit, amb els locals ben plantats al darrere i els barcelonistes incapaços de superar el seu dispositiu defensiu amb un joc massa lent. Luis Suárez ha donat l'ensurt quan ha començat a anar coix de la cama esquerra. Luis Enrique ha fet sortir a escalfar Paco Alcácer. En el minut 15, però, l'uruguaià ha recollit una gran passada llarga de Jordi Alba, que l'ha deixat sol davant Carlos Kameni. El porter camerunès ha fet una gran aturada i Alcácer ha tornat a seure a la banqueta davant la recuperació del seu company. En el minut 21, un xut de falta de Leo Messi ha marxat alt.

Neymar ha vist una targeta groga per lligar-se la bota a la gespa quan el Màlaga volia servir una falta. Minuts abans Jordi Alba n'havia vist una altra en un intercanvi de paraules amb un jugador rival. El criteri de l'àrbitre Gil Manzano ha estat extremadament rigorós. Un lent André Gomes no ha aprofitat una gran passada de Messi dins l'àrea en el minut 30. Dos minuts més tard, a la contra, l'exblaugrana Sandro ha avançat el Màlaga. La banqueta del Barça ha reclamat erròniament fora de joc. Samuel Umtiti ha vist la tercera groga de l'equip i José Ramon de la Fuente, l'entrenador de porters, la primera vermella. En el minut 38, Jérémy Mathieu s'ha queixat que l'han agafat dins l'àrea malaguenya quan intentava una rematada. Gil Manzano i els seus auxiliars no ho han vist així.

Tornant de vestidors, Andrés Iniesta ha substituït Denis Suárez i Sergi Roberto a Mathieu. El Barça ha pujat de revolucions amb la pilota i d'intensitat en la seva pressió quan no la tenia. Messi s'ha deixat veure més, però sense l'encert d'altres dies. El Màlaga ha assumit el desafiament amb valentia, i en una contra després d'una pilota perduda per Iniesta en el mig del camp, ha tingut el segon gol. En el minut 58 Juanpi, després d'una passada de Sandro, ha xutat precipitadament a les mans de Ter Stegen. En el minut 60, una centrada de Neymar escorat a la banda ha topat al pal. Tot seguit, Paco Alcácer ha ocupat el lloc d'André Gomes. Luis Suárez ha deixat escapar dues ocasions després de dues passades de Messi. En la primera ha deixat passar la pilota per un segon rematador que no ha arribat. En la segona s'ha escorat per fer una centrada a Neymar, que ha rematat fora.

En el minut 65, Neymar ha estat expulsat en veure la segona targeta groga arran d'una dura entrada sobre Llorente, cosa que feia més dificil la remuntada. Peñaranda ha vist una groga per una empenta innocent a Umtiti. El davanter del Màlaga ha batut Ter Stegen en el minut 71, però el seu gol ha estat anul·lat per un fora de joc que no era. Els andalusos pressionaven amb tota l'ànima i sortien a la contra amb molt perill. En el minut 77 Gil Manzano ha tret fora de l'àrea una clara falta sobre Sergi Roberto que s'havia comès dins. El xut de Messi s'ha estavellat a la tanca. En el minut 88 Mascherano ha donat amb la seva passada una claríssima ocasió a Sergi Roberto, però Kameni ha fet una altra bona intervenció. En el minut 90, a la contra, Jony ha sentenciat el Barça.