Pourier fent una esmaixada en la final de la Supercopa
Pourier fent una esmaixada en la final de la Supercopa (EFE)

El cor del Madrid remunta 19 punts i deixa el Barça sense Supercopa (83-88)

Els blancs han sumat el quart trofeu consecutiu d'aquesta competició

Víctor LavagniniActualitzat

El Barça ha perdut la Supercopa de bàsquet davant el Reial Madrid per 84 a 88. Els de Jasickevicius han deixat escapar un avantatge de 19 punts en el tercer quart i han encaixat un parcial negatiu de 12 a 26 en el darrer quart. Els de Pablo Laso s'han endut el primer títol de la temporada amb dues remuntades, contra el Tenerife a les semifinals i contra el Barça a la final.

El cor del Madrid remunta 19 punts al Barça

Com era de preveure, els dos equips hegemònics del bàsquet espanyol, 26 dels últims 30 títols, han protagonitzat un partit igualat i d'un nivell majúscul impropi del mes de setembre.  En un inici de superfinal marcat per l'encert exterior del Barça, tots dos equips han exhibit la despesa de la seva condició física, l'energia i la qualitat dels dos atacs.

Els blaugranes han encadenat quatre triples, però el Madrid ha remuntat els sis punts de desavantatge dels cinc primers minuts. El ritme ha baixat en el segon quart, el Madrid només ha anat onze segons al davant en una fase de partit jugada punt a punt. Un parcial d'onze a 3 abans del descans ha permès al Barça arribar al minut 20 sis punt amunt: 46 a 40.

En el tercer quart el Barça s'ha escapat de 19 punts en el marcador, el ritme i el control eren blaugranes, amb Mirotic i Higgins com a jugadors més resolutius en atac, però el Madrid ha tornat al partit amb Alocén i un Llull imparable que ha acabat amb 24 punts i 27 de valoració.

El Barça no ha tingut encert en l'últim quart, s'ha desinflat i ha encaixat un parcial de 12 a 26 que ha donat el primer títol del curs al Madrid, quarta Supercopa consecutiva, després del rosari de tirs lliures finals. 83 a 88.