bàsquet

El Barça pateix però s'avança en el primer partit del play-off de l'ACB (93-82)

Els blaugrana han aconseguit una victòria coral en el retrobament de l'equip amb el Palau després de la desfeta europea

Xavi FrancèsActualitzat

El Barça ha superat el Gran Canària per 93 a 82 en el primer partit del play-off de la Lliga ACB. Els catalans han desaprofitat 12 punts d'avantatge durant el partit, però finalment han tancat el duel en el tram final. El Palau Blaugrana ha estat al costat de l'equip en el primer partit després de la desfeta a la semifinal de la final four de l'Eurolliga.

Un gran Calathes (10 punts i 12 assistències) ha comandat una versió coral dels blaugrana. Fins a sis jugadors del Barça han estat per sobre dels 10 punts.

El Barça deixa escapar una renda de 12 punts

El Gran Canària ha sortit amb molta empenta i s'ha posat al davant amb set punts en els dos primers minuts de partit. A poc a poc el Barça ha capgirat el marcador en el primer quart, tot i que Mirotic no ha estat del tot encertat. La sortida d'Exum ha donat un punt més d'intensitat al Barça. El base australià ha saltat per agafar un rebot i esmaixar en ple vol per tancar el primer període amb 24-17.

En el segon quart, el Barça ha començat fort comandat per Calathes (10 punts i 12 rebots), però el mateix Laprovittola ha acceptat a la mitja part que s'han desconnectat a partir dels 14 punts d'avantatge. El Gran Canària ha millorat en defensa i ha aconseguit marxar al descans a 9 punts (48-39) de la mà d'un gran AJ Slaughter. Sanli s'ha endut un cop al cap que l'ha deixar fora del partit i se l'han emportat a l'hospital per fer-li més proves.

Seguia la caiguda en la segona part

Després del descans els canaris han seguit retallant. En uns minuts molt travats i amb moltes faltes, s'han col·locat a cinc punts a falta de dos minuts per al final del tercer quart. La defensa zonal dels visitants ha barrat el pas a la pintura a uns blaugranes que han sumat principalment des de la línia de tirs lliures. Mirotic ha jugat els 10 minuts del quart i no ha estat capaç d'anotar ni una cistella contra la gran defensa dels de groc.

Un triple d'Exum semblava que maquillava el final del tercer quart, però en la següent jugada Ellis ha fet un gran triple sobre la botzina per deixar el Gran Canària a tres punts (67-64).

El darrer quart ha començat amb el mateix degoteig a favor dels canaris, que s'han col·locat a dos punts a falta de 7.30 del final. L'esforç i la intensitat de Brandon Davies han aconseguit mantenir els cinc punts d'avantatge a favor del Barça. En els minuts complicats del partit també ha emergit Sergi Martínez amb un triple i una gran cistella en una penetració.

Impuls final del Barça

En els darrers quatre minuts de partit ha aparegut la versió més intensa del Barça. Els de Jasikevicius han carregat amb força el rebot ofensiu i han aconseguit moltes pilotes extres. Un triple de Laprovittola ha fet tornar els 10 punts d'avantatge al marcador a falta de 4.30.

En el tram final del partit, el tècnic lituà del Barça ha prioritzat de manera sorprenent la defensa del català Sergi Martínez al davant del talent de Mirotic, que ha estat a la banqueta pràcticament tot el darrer quart. El moviment ha sortit bé, i a base de defensa i triples el Barça ha tancat un partit que se li havia complicat a la segona meitat.