El Barça pateix per tombar un lluitador Atlètic al Camp Nou i es classifica per a la final de la Copa del Rei (1-1)

El Barça ha fet bo l'1 a 2 de l'anada al Calderón i ha certificat la classificació amb un empat a un davant d'un lluitador Atlètic de Madrid en un duel marcat pel desastrós arbitratge de Gil Manzano, que ha expulsat Sergi Roberto, Luis Suárez i Carrasco.

David CarballoActualitzat

Sense fer un bon partit i patint més del compte, el Barça s'ha classificat per a la final de la Copa del Rei per quarta temporada consecutiva. Els blaugrana han fet bo l'1 a 2 de l'anada al Calderón i han certificat la classificació amb un empat a un davant un lluitador Atlètic de Madrid en un duel marcat pel desastrós arbitratge de Gil Manzano, que ha expulsat Sergi Roberto, Luis Suárez i Carrasco.

Amb Iniesta i Busquets d'inici a la banqueta, el mig del camp format per André Gomes, Rakitic i Denis Suárez ha fet aigües i s'ha vist superat en tot moment per l'Atlètic de Madrid. Els homes del Cholo Simeone han ofegat el joc del blaugrana amb una pressió asfixiant, però han topat amb un inspirat Cillessen, el millor de llarg del seu equip.

El Barça, incapaç d'enllaçar tres passades seguides, ha fet una primera mitja hora molt fluixa. L'Atlètic, sense arriscar més del compte, ha estat l'amo i senyor del duel i només la falta d'encert en els metres finals li ha impedit que l'angoixa s'apoderés d'un Camp Nou atònit.

Primer Carrasco i després Koke han posat a prova Cillessen, que ha mantingut dret un Barça completament a remolc. Luis Enrique es desesperava a la banqueta i Iniesta i Mascherano comentaven el desgavell tàctic. Després de 30 minuts desastrosos, el Barça s'ha començat a espolsar el domini visitant gràcies a les aparicions de Messi, l'únic capaç de posar en problemes la defensa de l'Atlètic. Precisament una jugada del crac argentí ha estat l'origen del primer gol del partit. Moyà ha desviat com ha pogut un xut de Messi i Luis Suárez ha recollit el refús per inaugurar el marcador.

Tres expulsats i emoció fins al final

Amb un millor resultat que joc, el Barça se n'ha anat als vestidors amb un resultat tan favorable com injust que l'apropava encara més a la final. Però les angoixes no s'han acabat aquí per als blaugrana. En el minut 56, Sergi Roberto ha vist la segona groga per una dura entrada sobre Filipe Luis i ha deixat el seu equip en inferioritat numèrica quan Aleix Vidal ja estava preparat a la banda per fer el canvi.

Just després de l'expulsió, l'àrbitre Gil Manzano ha anul·lat un gol a Griezmann per un fora de joc inexistent. L'Atlètic s'ha abocat a l'atac davant d'un Barça dubitatiu i amb un jugador menys, però la igualtat numèrica no ha durat gaire. Carrasco ha comès el mateix error que Sergi Roberto i també ha estat expulsat per doble groga després de fer una entrada dura i innecessària a Arda Turan.

Amb l'objectiu de recuperar el control, Luis Enrique ha donat entrada primer a Busquets i després a Iniesta, que ha estat rebut amb una ovació sonora per l'afició blaugrana. En l'últim quart d'hora, el duel ha tornat a embogir. Messi ha pogut fer el segon amb un espectacular llançament de falta que s'ha estavellat al travesser i, en el minut 79, Piqué ha comès un clar penal sobre Gameiro que el francès ha desaprofitat amb un xut potent que també ha topat amb la fusta.

La incertesa i l'emoció s'han mantingut més vives que mai quan Gameiro ha esmenat l'errada anterior fent el gol de l'empat aprofitant la passivitat defensiva del Barça. Encara quedaven vuit minuts més l'afegit i un segon gol de l'Atlètic hauria forçat la pròrroga. Els "colchoneros" s'han abocat a l'atac i han posat contra les cordes un Barça que ha acabat amb nou per l'expulsió de Luis Suárez i demanant l'hora. Tot i el patiment agònic, els de Luis Enrique disputaran la final de Copa per quart any consecutiu.