Barça

El Barça opta a tres premis en la gala dels Laureus, que se celebra aquest dilluns a Londres

Leo Messi, com a millor esportista masculí, i el F. C. Barcelona, com a millor equip de l'any, i Eric Abidal, com a millor reaparició esportiva, opten aquest dilluns als premis Laureus de l'esport, en una gala conduïda per l'actor britànic Clive Owen que se celebrarà a Londres i que oferirà el canal Esport3 a partir de les 20.30 hores del vespre. El crac blaugrana, que va marcar 53 gols en la temporada 2010-2011, competirà com a millor esportista individual contra altres astres de l'esport mundial com el tenista serbi Novak Djokovic, recent campió de l'Open d'Austràlia, el velocista jamaicà Usain Bolt i el ciclista australià Cadel Evans, guanyador de l'últim Tour de França.

Actualitzat
El jugador de bàsquet alemany Dirk Nowitzki, primer europeu a ser nomenat millor jugador d'una final de l'NBA, i el pilot alemany Sebastian Vettel, que ha guanyat dos campionats consecutius de Fórmula 1, completen els nominats a Millor Esportista Individual. Pel que fa a la categoria de millor equip de l'any, els de Pep Guardiola competiran amb el conjunt de rugbi neozelandès dels All Blacks, campions del Mundial 2011; els Dallas Mavericks, que van guanyar l'última temporada el seu primer anell de l'NBA, així com amb la selecció anglesa de criquet, guanyadora de l'últim torneig Ashes a Austràlia. L'equip femení de futbol del Japó, el primer combinat asiàtic a imposar-se a la Copa del Món de seleccions, i l'escuderia austríaca Red Bull, doble campiona de constructors en la Fórmula 1, es troben també en el quadre de favorits per obtenir un Laureus.

En la categoria de millor esportista femenina, l'atleta de Kènia Vivian Cheruiyot, campiona del món de 5.000 i 10.000 metres, s'enfrontarà amb l'esquiadora alemanya Maria Höfl-Riesch, última campiona del món. També estan nominades l'atleta nord-americana Carmelita Jeter, or en els 100 metres i en els 4x100 metres en l'últim Mundial, així com la tenista txeca Petra Kvitova, campiona per primera vegada a Wimbledon el 2011; la futbolista japonesa Homare Sawa, Pilota d'Or i Bota d'Or de la FIFA l'última temporada, i la golfista taiwanesa Yani Tseng, que, amb 22 anys, ha guanyat dos grans tornejos del circuit.

A més, el lateral blaugrana Eric Abidal estarà entre els aspirants a la millor reaparició esportiva, per haver guanyat la Lliga espanyola i la Lliga de Campions amb el F. C. Barcelona després d'estar dos mesos de baixa a causa d'una intervenció per extirpar-li un tumor del fetge. L'internacional francès pugnarà, entre altres, amb el golfista espanyol Sergio García, que en les últimes setmanes es va proclamar campió de l'Open de Castelló i de l'Andalusia Masters i va posar així punt final a tres anys sense títols.

Els noms dels guanyadors dels Laureus, considerats els Oscars de l'esport, els decideix un jurat format per 47 dels millors esportistes masculins i femenins de tots els temps, entre els quals hi ha l'exciclista espanyol Miguel Indurain, l'exjugador de bàsquet nord-americà Michael Jordan i l'exesquiador italià Alberto Tomba.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut