Josep Maria Bartomeu en una imatge d'arxiu de quan era president del Barça
Barça

El Barça va obrir un expedient a Bartomeu per expulsar-lo com a soci

L'expresident va rebre una carta de la comissió de disciplina del club advertint-lo d'aquesta possibilitat. L'expedient està parat a l'espera de les diligències del cas Barçagate

Redacció Esport3Actualitzat

El Futbol Club Barcelonava obrir un expedient en relació amb la possible expulsió de Josep Maria Bartomeu com a soci. Bartomeu, soci de l'entitat des del 1974 i president del 2014 al 2020, ha confirmat al diari As la recepció d'una carta postal de la comissió de disciplina del club en què se li comunica aquesta circumstància a causa de la seva implicació en el cas Barçagate. L'expedient es troba parat a l'espera de la resolució del cas però podria derivar en l'expulsió de Bartomeu com a soci. 

L'expresident del Barça podria haver incorregut, segons els estatuts del club, en un cas "d'acció o omissió contrària a la llei, als Estatuts (...) que pot causar perjudicis materials o morals de consideració al Club, a d'altres socis o a jugadors, tècnics o treballadors del Club". Un fet considerat "molt greu", que té previstos diversos graus de sanció: la prohibició d'accedir a les instal·lacions del club d'un any i un dia a dos anys, la suspensió de la condició de soci temporal, de quatre mesos a dos anys, i la pèrdua definitiva d'aquesta condició, en el pitjor dels casos. Aquesta última seria la sanció que se li podria aplicar a Bartomeu i es reserva normalment als casos de tràfic d'entrades o a les actuacions violentes a l'estadi. 

La comissió de disciplina és la que té la potestat d'aplicar sancions en delegació de la junta directiva del Barça i està presidida per Josep Cubells. L'expedient està en aquests moments en fase d'estudi, a l'espera de saber-se el resultat de les diligències del cas Barçagate.

Paral·lelament, la plataforma Cor Blaugrana ha impulsat una recollida de signatures de cara a l'assemblea de compromissaris telemàtica del 9 d'octubre demanant que es declari l'expresident Bartomeu persona no grata al club.

Anar al contingut