Laporta té un maldecap per poder tirar endavant la renovació de Messi.
Futbol

El Barça, obligat a practicar funambulisme per reduir la massa salarial de la plantilla

L'entitat blaugrana ha reconegut un deute de 300 milions de la temporada passada, un descobert que La Lliga l'obliga a reduir la temporada següent. La venda de jugadors és necessària, però es requeriran altres mesures

Redacció Esport3Actualitzat

El Barça, que no és societat anònima, no pot fer una ampliació de capital i no té un multimilionari al darrere que pugui fer una injecció econòmica. És el que necessitaria el club blaugrana per poder afrontar l'excedent del límit salarial que hi ha actualment a la plantilla. El deute de 300 milions d'euros de la temporada passada dificulta encara més aquesta situació.

A l'espera de poder renovar Leo Messi, el Barça ha pres les primeres decisions, i ha donat la carta de llibertat a Umtiti i Pjanic. Però la decisió de sortir del club dependrà dels jugadors. Si no hi ha acord i pretengués acomiadar-los, com ha fet amb Matheus, el salari no desapareixerà de la massa salarial de la plantilla.

 

Així ho ha confirmat el financer Marc Ciria, director general de Diagonal Inversiones:

"La Lliga ens està dient que, si el jugador demanda el club, per la patronal, la massa salarial seguirà comptant com si estigués en nòmina de l'equip."

Això podria conduir cap a una situació d'ERTO, una solució dràstica que, a més, dependria de la consideració que fes La Lliga sobre el salari que tenen els jugadors. Entre l'espasa i la paret, Joan Laporta podria veure's obligat a tirar endavant el Barça Corporate. Marc Menchén, periodista econòmic i fundador de 2Playbook, ho veu com una solució tan imaginativa com necessària.

"L'única solució que té el Barça és, a contracor, fer el Barça Corporate. Suposa una injecció de 100 milions d'euros, que soluciona una part del problema."

Però afrontar el gruix del deute passa per renegociar amb la plantilla una rebaixa del sou que incorpori, també, les quantitats ajornades de la temporada passada, i que el club havia de pagar aquest mes de juliol. En aquest sentit, Laporta necessita que Leo Messi sigui l'abanderat d'aquesta acció.

"Que Messi faci el primer pas és molt important. Si el líder del vestidor accepta una rebaixa salarial retroactiva per salvar el club, obliga, moralment, la resta de jugadors a assumir la retallada."

El Barça està obligat a practicar funambulisme econòmic perquè La Lliga, més vigilant que mai després de l'intent fallit de creació de la Superlliga europea, accepti els números de cara a la configuració de la plantilla de la pròxima temporada.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut