Arthur Melo, en un partit
Arthur Melo pot acabar marxant a la Juventus
Futbol

El Barça no tanca la porta a Arthur davant l'interès de la Juventus

El migcampista brasiler, autor de quatre gols aquesta temporada, no vol marxar, però la Juventus encara no ha presentat l'oferta econòmica que el pugui fer canviar d'opinió. Arthur ha marcat quatre gols aquesta temporada, però ha patit lesions al pubis i al turmell

Jordi SunyerActualitzat

Les molèsties al pubis, l'última lesió al turmell i algun incident extraesportiu, com la seva escapada andorrana, han condicionat la que havia de ser la temporada de la consolidació d'Arthur. El brasiler s'ha retrobat amb el gol aquesta campanya i n'ha anotat quatre en totes les competicions. Setién només l'ha utilitzat d'entrada en quatre ocasions, però l'ha elogiat.

"Fa gairebé quaranta anys que veig futbolistes i no n'hi ha cap d'igual. N'hi ha que es poden assemblar, en podem convertir un en un altre, o que un tregui el millor d'un altre... però tots són diferents. Arthur té condicions i, en algunes coses, podríem comparar-lo amb Xavi, però la realitat és que pensa diferent, i, a més, no ha jugat dotze o tretze anys dins d'un mateix sistema i amb companys que sempre han estat els mateixos. Ara, les coses són diferents, i no podem pretendre que Arthur faci el mateix que feia Xavi. Des que hem arribat nosaltres, també li estem demanant coses diferents, i estem intentant millorar conceptes perquè ens doni més rendiment i més continuïtat. Ell està intentant millorar i estem bastant contents amb ell, i va ser una llàstima la lesió que va tenir al turmell perquè la progressió que portava era molt bona." (Quique Setién, entrenador del FC Barcelona, en declaracions a TV3).

Davant del panorama provocat per la crisi de la Covid-19, pocs jugadors al Barça són intocables, i Arthur no ho és. Tottenham, Inter i Juventus han preguntat per ell. En els tres casos, la fórmula proposada ha estat la que el Barça creu que serà molt habitual en el pròxim mercat: l'intercanvi de futbolistes. De fet, un dels jugadors que segueix el Barça per al mig del camp juga als "Spurs", el francès Tanguy Ndombélé. Però dels conjunts interessats en Arthur, fins ara la Juventus és el més insistent, i el Barça ja sap el que és intercanviar futbolistes amb la "vecchia signora" en l'operació que va dur Matheus Pereira al Barça i Alejandro Marqués a la Juve.

De moment, però, l'entorn del futbolista ja ha traslladat al club que la intenció d'Arthur no és el canvi d'aires. Amb tot, davant d'una oferta en ferm, si la proposta econòmica per al jugador és bona, la seva postura podria variar, facilitar l'operació i que el Barça pogués optar a jugadors de la Juve que li puguin ser interessants.

Amb qui per ara no vol fer calaix el Barça és amb Emerson. L'operació a tres bandes amb el Betis fa que el club andalús també hi tingui a dir si el Barça volgués repescar-lo i traspassar-lo. De fet, els blaugranes el tenen cedit al club andalús per dues temporades, aquesta i la que ve, i el Barça dóna pràcticament per fet que Emerson continuarà vestint de verd-i-blanc quan el futbol torni a la normalitat.

Anar al contingut