Copa del Rei

El Barça no pot superar l'Athletic al Camp Nou (0-0) i es jugarà el pas als quarts a Bilbao

Decidirà San Mamés. El Barça ha empatat 0-0 amb l'Athletic en l'anada dels vuitens de final de la Copa del Rei i la tornada a Bilbao dictarà sentència. Guardiola ha apostat per una mescla de titulars amb suplents habituals (Pinto, Keita, Bojan...) i el joc del Barça no ha estat tan fluid com en altres partits. Els bascos s'han defensat amb ordre i han aconseguit sortir vius d'un Camp Nou mig buit. Tot i que els blaugrana han tingut la possessió de la pilota i han disposat d'algunes ocasions clares de gol, han estat incapaços de superar el porter visitant Gorka Iraizoz.

D'entrada, quatre campions del món (Valdés, Puyol, Busquets i Villa) més Leo Messi a la banqueta. Un Messi que reia en arrencar el partit, però que ha acabat la primera part mossegant-se les ungles. El motiu, 0 a 0 al descans. La culpa, la teranyina defensiva de l'Athletic. Es podien comptar els lleons, exactament 9, clavats a la frontal de l'àrea. En el primer temps, tot el perill del Barça amb xuts de fora de l'àrea. Amb tanta gent acumulada a prop del porter i sense els automatismes de l'onze de gala, era l'opció més lògica.

Al quart d'hora de la segona part, el Barça ja jugava amb la davantera titular. Ha entrat Messi, ha entrat Villa i s'ha quedat Pedro. I la tàctica de plantar l'autocar, per més antiga que sigui, encara dóna fruits. Un eslàlom impossible de Messi l'ha frenat l'àrbitre i un gol de Villa no ha pujat al marcador perquè l'han caçat en el fora de joc. Amb una passada de Messi, Piqué ha tingut el gol a tocar quan faltaven dos minuts pel final. Ni és davanter, ni és esquerrà, però Piqué sempre acaba trepitjant àrea un moment o altre.