El Barça no passa de l'empat a Almeria i cedeix el liderat de la Lliga (2-2)

El Barça no ha passat de l'empat al camp de l'Almeria en un partit estrany i ha perdut el liderat de la classificació després de la victòria del Reial Madrid contra el Sevilla. Els blaugranes han hagut d'igualar fins a dues vegades un marcador advers, però els dos gols de Messi només han servit per sumar un punt que pot ser insuficient. El duel, que ha començat amb més de 10 minuts de retard, ha estat marcat pel polèmic arbitratge de Clos Gómez, que ha expulsat Guardiola i Ibrahimovic.

El duel a l'estadi dels Jocs del Mediterrani ha començat amb 13 minuts de retard perquè els jugadors de l'Almeria volien sortir amb unes samarretes amb el lema "Força Xile" en solidaritat amb les víctimes del terratrèmol. L'àrbitre, Clos Gómez, s'hi oposava perquè el club andalús, que havia demanat permís a la Lliga de Futbol Professional, no tenia l'autorització de la Federació Espanyola. Finalment els jugadors locals han saltat al terreny de joc amb aquest missatge i a continuació s'ha fet el corresponent minut de silenci.

Guardiola ha tornat a repetir l'esquema tàctic que va utilitzar en l'últim partit de Lliga, contra el Màlaga, al Camp Nou, amb Iniesta com a extrem i Messi jugant amb llibertat de moviments. El Barça ha començat dominant, i Iniesta i Xavi han donat els primers avisos sobre la porteria de Diego Alves. Però de forma sorprenent, ha estat l'Almeria qui s'ha avançat en el minut 11, quan, a la sortida d'un córner, Cisma ha rematat de cap al fons de la xarxa de Valdés.

Amb el marcador a favor, l'equip de Lillo s'ha tancat descaradament al darrere i el partit s'ha convertit en un atac-i-gol blaugrana en busca de l'empat. Xavi, de falta, ha fet lluir Diego Alves, que poc després ha tornat a ser providencial desviant un xut de Pedro. Amb el Barça abocat a l'atac, en el minut 26 Guardiola ha estat expulsat. El tècnic de Santpedor ha protestat a cau del micro d'un dels assistents un possible penal sobre Ibrahimovic, se suposa que perquè el sentís Clos Gómez, que ha estat taxatiu en el seu càstig. D'aquesta forma, el duel de banquetes amb Lillo ha estat efímer, i Guardiola ha hagut de seguir el partit des de la graderia.

La possessió de pilota del Barça ha estat aclaparadora, i l'empat només semblava qüestió de temps, però s'ha fet esperar. En el minut 42, Messi ha picat de forma magistral una falta sobre Ibra, molt protestada pels locals. Diego Alves només ha pogut fer l'estàtua davant el llançament del crac argentí.

Ibrahimovic, expulsat

La segona part no ha pogut començar pitjor per als blaugranes. En el minut 57, Puyol ha desviat una centrada de Guilherme al fons de la seva pròpia porteria, una jugada desgraciada que ha permès l'Almeria tornar-se a avançar en el marcador. I el partit encara s'ha complicat més per al Barça quan Ibrahimovic ha estat expulsat amb vermella directa per una suposada agressió sobre Cisma. Tot i la inferioritat numèrica, els blaugranes s'han sobreposat a l'adversitat i han pogut tornar a empatar. Guilherme ha refusat molt malament una centrada de Pedro, i Messi no ha desaprofitat el regal per fer el 2 a 2.

Leo Messi s'ha posat l'equip a l'esquena i ha vorejat el "hat-trick", fent que més d'un pensés que els de Guardiola podien capgirar el marcador, però ho ha impedit el porter Diego Alves. En un tram de final embogit, Soriano ha desaprofitat un clar contraatac per sentenciar els blaugranes, que, tot i intentar-ho fins al final, s'han hagut de conformar amb un empat que ha estat insuficient per mantenir el liderat de la classificació.