Els jugadors aplaudeixen al públic
L'equip aplaudeix l'afició després de la golejada (EFE)
Barça

El Barça no ha dilapidat mai una renda de 8 punts al capdavant de la Lliga

Sempre que l'equip blaugrana ha disposat d'un avantatge com el que té actualment, s'ha acabat proclamant campió de Lliga

Redacció Esport3Actualitzat

La desfeta del Reial Madrid a Mallorca i la victòria posterior del Barça sobre el Sevilla impliquen que el club blaugrana disposa d'un avantatge de fins a 8 punts (53 per 45) un cop s'ha disputat la primera jornada de la segona volta de la Lliga. 

Als equips de Primera els queden ara mateix 54 punts per disputar; per tant, matemàticament el títol no està ni molt menys decidit. Però la història de la competició diu el contrari: des que les victòries valen 3 punts, a la temporada 1994-95, el Barça s'ha trobat en 9 ocasions anteriorment al capdavant de la Lliga amb almenys 8 punts de marge i, sempre que això ha passat, ha acabat conquerint el campionat. L'últim cop que va passar això va ser la temporada 2018-19. Després de 28 partits de Lliga, el Barça tenia 10 punts més que l'Atlètic de Madrid. 

A més, l'únic equip que ha destrossat l'estadística i ha desaprofitat un avantatge com aquest --de 8 punts-- ha estat el Reial Madrid. A la temporada 2003-04, el conjunt aleshores entrenat per Carlos Queiroz va perdre un rèdit de 8 punts a 12 jornades per al final de la Lliga. Aleshores, els blancs van acabar quarts a la taula i el València va ser qui es va acabar proclamant campió. 

Les xifres d'aquesta temporada del Barça de Xavi estan sent molt bones. Els 50 punts amb què ha acabat la primera volta han fet que passés a la història del club com una de les millors primeres voltes de la història blaugrana.

Laporta celebra el +8

El president del club, Joan Laporta, ha celebrat l'avantatge a la classificació des de la 75a gala Mundo Deportivo. L'advocat barceloní no ha dubtat en respondre si haguessin "signat" la situació actual, líders amb 8 punts respecte del Madrid, a principi de temporada:

Mira el resum del Barça-Sevilla (3-0)

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut