Barça

El Barça presenta un pressupost rècord de 897 milions d'euros

Òscar Grau, director general del club, ha desglossat els números per aquesta temporada i ha dit que "estem preparats per fitxar Coutinho a l'hivern, si cal"

Actualitzat

El Barcelona ha presentat per al pròxim exercici un pressupost de 897 milions d'euros, el més alt de la història d'un club esportiu, inclòs l'esport professional nord-americà, segons ha informat el director general del club, Òscar Grau.

Tot i l'augment propiciat per la venda de Neymar, el club compta, per aquesta temporada, amb un superàvit, després d'impostos, de 21 milions, només tres més que la campanya passada.

Un dels motius és que, amb les renovacions firmades els últims mesos, la massa salarial s'ha disparat. Sense el traspàs de Neymar, el Barça s'estaria gastant 8 de cada 10 euros ingressats per pagar salaris d'esportistes. Per això el club s'obliga que aquesta entrada extraordinària de diners es converteixi en recurrent. I més quan, properament, es volen afrontar les renovacions de Piqué i de Sergi Roberto.

Bona salut econòmica

En aquest sentit, el club confia tancar l'any que ve un acord de patrocini per al nom del Camp Nou que podria entrar en vigor, fins i tot, abans que comencin les primeres obres d'envergadura previstes a l'estadi, l'estiu del 2019. Així, el club defensa que està en bona salut econòmica. S'han presentat beneficis per sisena temporada consecutiva, es disposa de 93 milions d'euros de tresoreria i, segons els criteris dels nous auditors del club, que coincideixen amb els de la Lliga i la UEFA, avui el Barça no té deute. Però el club s'imposa continuar complint amb els criteris especificats als estatuts i, per això, admet que caldrà fer esforços econòmics si els tècnics demanen reforçar el primer equip a l'hivern. "Estem preparats per fitxar Coutinho o algun altre jugador a l'hivern, si fa falta. Fins i tot si no hi ha cap venda", ha comentat.

En tot cas, continua a l'horitzó la fita dels mil milions d'ingressos, sempre en el marc de la participació a la Lliga espanyola, de la qual el Barça vol continuar estant acompanyat al marge de la situació política.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut