Nikola Kalinic, defensat pel madridista Rudy Fernández (EFE)
Bàsquet

El Barça negocia per l'aler pivot Nikola Kalinic

L'aler pivot serbi és un altre dels objectius de l'equip tot i que l'operació és difícil econòmicament

Jordi RobirosaActualitzat

El Barça continua reconstruint-se després d'una segona temporada de l'etapa Jasikevicius que va acabar de manera decebedora. L'equip blaugrana ja ha anunciat alguns comiats, com els de Rolands Smits, Brandon Davies i Nigel Hayes-Davies. A aquests tres jugadors s'haurà d'afegir Dante Exum, que ja s'ha acomiadat de l'afició blaugrana tot i que el Barça no ha comunicat la seva baixa, i possiblement algun jugador més. 

Aquestes sortides, i d'altres que hi pugui haver, donaran peu a noves arribades. Entre els objectius de l'equip, que semblen bastant identificats, hi ha els jugadors txecs Tomas Satoransky i Jan Vesely, i el brasiler amb passaport alemany Oscar da Silva. L'últim nom que s'ha afegit a la llista d'objectius és el de Nikola Kalinic.      

L'aler pivot de l'Estrella Roja, de 30 anys i 2.03 metres d'alçada, ja ha mostrat el seu interès a jugar al Barça, un equip amb possibilitats de ganyar l'Eurolliga. Però l'operació no és fàcil. Kalinic està cobrant a l'equip de Belgrad 1,1 milions d'euros nets, i el Barça li ofereix per ara una quantitat propera als 1,3 milions bruts. L'equip blaugrana, a més de convèncer el jugador, també haurà de pagar una compensació a l'Estrella Roja (en forma de clàusula de rescissió) i una altra al Valencia Basket, l'equip de la Lliga ACB on va jugar Kalinic, i que manté un dret de tempteig sobre el jugador.    

El conjunt serbi està patint una fuga de talent a la seva plantilla per impagaments i també pel que fa al seu cos tècnic. L'actual entrenador Dejan Radoncic no ha renovat el seu contracte i apunta al Panathinaikos. En aquest context Kalinic veuria amb bons ulls jugar en un dels equips punters d'Europa que ja el va intentar fitxar ara fa just una temporada.

 

Anar al contingut