Lliga de Campions

El Barça mai ha eliminat el Liverpool a doble partit en competició europea

En les tres eliminatòries anteriors, els blaugrana sempre va quedar eliminats a mans dels anglesos, que tampoc han perdut en les seves quatre visites anteriors al Camp Nou

Actualitzat

El Liverpool serà el rival del Barça a les semifinals de la Lliga de Campions. Un últim escull complicat per al conjunt blaugrana, que mai ha eliminat els "reds" a doble partit en competició europea en els tres precedents anteriors entre dos històrics del futbol europeu. En les tres eliminatòries anteriors, el Barça sempre va quedar eliminat a mans dels anglesos, que tampoc han perdut en les seves quatre visites anteriors al Camp Nou.

El primer duel europeu entre blaugranes i "reds" va ser a les semifinals de l'antiga Copa de la UEFA de la temporada 1975-76 i els anglesos es van imposar després de guanyar per 0-1 al Camp Nou amb un gol de Toschack i la tornada a Anfield acabés amb empat a un amb gols de Thompson i Charly Rexach.

A la Champions, el Barça de Frank Rijkaard va caure eliminat contra el Liverpool als vuitens de final la temporada 2006-07. Els anglesos van deixar fora de combat al vigent campió d'Europa amb una victòria per 1 a 2 a l'anada al Camp Nou i un triomf insuficient dels blaugrana en la tornada a Anfield amb un solitari gol de Gudjohnsen.

Anteriorment, un Barça entrenat per Charly Rexach es va imposar al Liverpool per 1-3 en partit de la fase de grups de la Champions de la temporada 2001-02 i al Camp Nou el duel va acabar amb empat a zero, dos resultats que van donar la classificació als dos equips per als vuitens de final. Un any abans, a la Copa de la UEFA, el Liverpool també va eliminar el Barça a semifinals gràcies a un gol de penal de McAllister en la tornada a Anfield.

El Barça rebrà el Liverpool a l'anada de semifinals al Camp Nou, prevista per al 30 d'abril o l'1 de maig i la tornada es disputarà el 7 o dimecres 8 de maig a Anfield, el mateix ordre que en l'últim precedent europeu entre tots dos equips. Els blaugrana esperen trencar les estadístiques negatives contra els anglesos per classificar-se per a la final de la Champions que es disputarà al Wanda Metropolitano de Madrid el pròxim 1 de juny.

Anar al contingut