Ante Tomic, envoltat de jugadors del Saragossa durant el tercer partit del play-off de les semifinals de l'ACB (@FCBbasket)
Lliga Endesa

El Barça Lassa tomba el Saragossa al tercer partit i s'assegura un lloc a la final de l'ACB (81-96)

Els blaugranes es veuran les cares amb el Reial Madrid al play-off de la final que es disputa al millor de cinc partits i que començarà dissabte

Imma PedemonteActualitzat

El Barça Lassa, liderat per un estel·lar Kyle Kuric (25 punts i 5 rebots), s'ha imposat a la pista del Saragossa en el tercer partit (81-96) i, amb el 3-0 a l'eliminatòria, s'emporta la plaça que quedava pendent per disputar la final de la Lliga Endesa on es veurà les cares amb el Reial Madrid.

El Barça volia estalviar-se un desgast innecessari i ha sortit, a Saragossa, a assegurar-se la tercera victòria i el seu pas a la final, on es trobarà el Reial Madrid.

En el primer quart, els locals han aguantat bé davant d'un Barça que fallava força, tant en tirs de dos com en triples. Seibutis, amb 8 punts, i Okoye, amb 6, han fet la competència a Singleton, Pustovyi i Tomic: 16 punts entre els tres. El marcador ha estat de 19-23.

En el segon període, el Barça ha millorat considerablement el rebot ofensiu i això s'ha reflectit en un parcial de 0-5 que ha aconseguit trencar Radovic. Però de cara a cistella, els de Pesic han continuat fallant molt. Anaven mantenint les distàncies amb el Saragossa, però de 14 punts de diferència han passat a 7 quan el cubà Javier Justiz ha tingut uns minuts ben inspirats. Hanga i Pangos ho han acabat solucionant amb dos triples que han tornat a posar les coses a lloc al descans: 37-50.

A la represa, el Barça ha sortit amb més decisió i entre Claver, Heurtel, Singleton  i Hanga s'han posat 20 punts amunt. (43-63) Javier Justiz s'ha tornat a mostrar molt efectiu de cara a cistella i Okoye també ha participat d'un parcial de 10-2. Això ha acostat el Saragossa fins a 11 punts, i a pesar d'un triple de Kuric que els ha posat a 14, el marcador en aquest tercer quart ha acabat 58-69.

El Saragossa s'ha posat a 9 en l'últim quart, però tres triples d'Heurtel en un vist i no vist han tornat a donar tranquil·litat al Barça. Kuric, amb un total de 27 punts anotats, ha completat la feina ofensiva tot i la frescor que ha donat el jove Alocén als locals. Dues esmaixades, de Kuric i Justiz, han posat el punt final a una victòria blaugrana decisiva per 15 punts de diferència.