Eurolliga

El Barça Lassa tanca la primera volta del Top 16 amb una victòria vital contra el Zalgiris (92-86)

Els blaugrana s'han refet d'un inici desastrós i s'han acabat imposant per sumar el tercer triomf en set jornades i tenir encara opcions de classificar-se per als quarts de final de l'Eurolliga

David CarballoActualitzat

El Barça Lassa estava obligat a guanyar el Zalgiris al Palau i ha sumat un triomf bàsic i balsàmic per 92 a 86 per seguir viu a l'Eurolliga. En un duel vital per mantenir-se amb opcions al Top16, els blaugrana, sense marge d'error, ha fet un inici de partit desastrós però han acabat capgirant la situació gràcies a l'encert en el llançament exterior i a una evident millora defensiva en un segon quart decisiu.

Els homes de Xavi Pascual, tenallats pels nervis i la pressió, han començat molt desencertats tant en atac com en defensa. Un parcial de 4 a 12 en els primers 4 minuts i mig liderat per un imparable Vougioukas, un malson per a la defensa blaugrana amb 8 punts,  ha obligat Xavi Pascual a demanar el primer temps mort del partit. Sempre a remolc en el marcador, el Barça ha començat a reaccionar a partir d'un canvi defensiu que ha col·lapsat l'atac dels lituans.

Amb una defensa pressionant per tota la pista, el Barça ha capgirat el resultat advers i ha arribat a tenir un màxim avantatge de 10 punts (36-26) poc abans del descans. Des de la grapa, els blaugrana han superat una situació complicada i han marxat als vestidors amb set punts de marge (38-31) després d'un triple al límit de Vecvagars que ha refredat el Palau, que ha presentat un magnífic ambient a les graderies.

El Zalgiris planta cara fins al final

L'inici del tercer quart no ha tingut res a veure amb el del primer i el Barça ha tornat a la pista molt més endollat. L'encert ofensiu d'Abrines i la intensitat de Lawal han permès els blaugrana obrir una esperançadora escletxa de 13 punts. Però el Zalgiris, cada vegada més ofegat físicament, ha seguit plantant cara a base d'orgull.

No ha estat fins a l'últim quart quan el Barça semblava trencar definitivament el matx. Un renascut Navarro i la fiabilitat de Perperoglu han posat contra les cordes la resistència lituana. El Zalgiris ha arribat a perdre de 16 punts però ha eixugat la diferència després d'anotar 30 punts en els últims 10 minuts.

Amb aquesta victòria més necessària que brillant, el conjunt blaugrana tanca la primera volta del Top16 amb un balanç negatiu de tres triomfs i quatre derrotes però manté les opcions intactes de classificació per als quarts de final. Sarunas Jasikevicius, que tornava al Palau ara com a entrenador del cuer del grup, no ha pogut donar la sorpresa com van fer els lituans en la primera fase.