El Barça Lassa sobreviu a Andorra i força el tercer partit amb un agònic triomf (81-85)

Els blaugranes han sabut patir en un duel sense marge d'error i es jugaran el pas a les semifinals de l'ACB aquest divendres al Palau

En un partit a caixa o faixa, el Barça Lassa estava obligat a guanyar a la pista del MoraBanc Andorra per evitar l'eliminació en els quarts de final de la Lliga ACB. Sense marge d'error, els homes de Pesic no han fet un bon inici de partit i han permès que els andorrans agafessin la iniciativa en el marcador. Però els blaugrana han sobreviscut amb un triomf agònic per 81 a 85 que els ha permès forçar el tercer i definitiu duel de l'eliminatòria que es disputarà aquest divendres al Palau.

Els locals, amb les idees més clares en atac, han castigat el Barça amb un gran encert en el llançament exterior i han arribat a tenir un màxim avantatge d'11 punts (32-21) que han fet saltar totes les alarmes. En una situació límit, els blaugrana han reaccionat amb una defensa més agressiva i han pogut igualar el resultat advers al descans, on s'ha arribat amb un empat a 42.

Desenllaç agònic i interminable

Sempre a remolc en el marcador, el Barça s'ha posat per primera vegada per davant en l'inici del tercer quart (44-48) aprofitant que l'Andorra ha baixat el seu percentatge d'encert en els llançaments. Només Albicy ha vist cistella amb facilitat i els blaugrana, amb la parella Heurtel-Tomic funcionant en atac i dos triples consecutius de Pau Ribas, han capgirat la dinàmica del matx a favor dels visitants, que han obert una escletxa de 10 punts (50-60).

Quan semblava que el Barça encarrilava la victòria, el MoraBanc Andorra ha reaccionat de la mà d'un motivat Moussa Diagné, jugador cedit pel conjunt blaugrana, i s'ha arribat a l'últim quart amb un ajustat 63-64 que deixava obert qualsevol desenllaç. Un parcial de 13 a 0 ha tornat a donar la iniciativa als andorrans davant un Barça que ha perdut la confiança i ha fregat la tragèdia. Però els de Pesic han sabut patir i en un final a cara o creu han acabat sobrevivint amb un agònic triomf.