Thomas Heurtel s'escapa amb la pilota mentre el persegueix Sergio Rodríguez (@FCBBasket)
Eurolliga

El Barça Lassa planta cara però es desfà en els últims minuts davant del temible CSKA de Moscou (92-78)

Els blaugranes sumen la sisena derrota en la màxima competició europea davant dels russos, que igualen amb 8 victòries el líder, l'Olympiacos

El Barça Lassa no ha pogut aconseguir la gesta de doblegar el CSKA de Moscou, tot i que, al llarg de l'enfrontament, ha viscut diversos moments que ha tingut a tocar la possibilitat de tornar a Barcelona amb la victòria a la maleta (92-78).

Els blaugranes han sortit al temible parquet de la capital russa amb la màxima concentració. Conscients de la dificultat de jugar contra el segon classificat de la màxima competició europea, els homes de Sito Alonso han desplegat el seu millor joc en els primers compassos: compactes en defensa i eficients en atac. 24-24 al final del primer quart.

Els russos, però, han mantingut el pols als blaugranes, i és que amb figures com Nando de Colo o Will Clyburn (màxim anotador amb 22 punts) han generat el perill que els fa ser, partit a partit, un dels candidats favorits al títol. El CSKA ha desplegat una gran intensitat ofensiva davant d'un Barça Lassa que ha anat afluixant els últims minuts abans del descans fruit del desgast físic (44-39).

En el descans, el Barça ha aprofitat per agafar aire i recuperar la versió eficient de l'inici del partit, però amb poc encert de cara a cistella: el tauler i l'anella s'han aliat per fer rebotar la pilota cap enfora mentre els locals no han fallat gairebé res. El tercer quart s'ha acabat amb el màxim desavantatge en el marcador del partit fins al moment, 66-58.

En el darrer període, la possibilitat d'imposar-se ha planat entre els de Sito Alonso, s'han reconciliat amb la cistella i han cregut en la gesta de guanyar en una de les pistes més difícils del campionat. Un cop més, Pierre Oriola ha brillat entre els jugadors del Barça Lassa lluitant totes les pilotes i esgotant totes les possibilitats per anotar. Però quan els blaugranes han aconseguit empatar, 72-72, el partit s'ha desencallat amb el talent rus, que, de nou, ha estat del tot letal dins i fora de la pintura fins a arribar al 92-78 final.

Amb aquesta desfeta, el Barça Lassa suma la sisena derrota a l'Eurolliga mentre que el CSKA iguala en victòries, vuit, el líder Olympiacos.