Moerman celebra la victòria de l'Efes contra el Barça Lassa (EFE)
Eurolliga

El Barça Lassa no pot assaltar la pista de l'Anadolu Efes en el primer partit de quarts (75-68)

Els blaugranes sempre han anat a remolc en el marcador i han acabat perdent el primer combat del "play-off" davant un rival superior físicament

David CarballoActualitzat

El Barça Lassa afrontava el primer dels dos partits al Sinan Erdem d'Istanbul amb l'objectiu de sumar un triomf per tenir opcions de classificar-se per a la final four. Però l'inici dels blaugranes no ha estat gens bo i l'Anadolu Efes ha agafat ràpidament la iniciativa en el marcador. Un parcial de 15-4 en els minuts inicials ha obligat Pesic a demanar el primer temps mort del matx.

El Barça no ha reaccionat i l'Efes, molt encertat en els triples, ha obert una perillosa escletxa de 13 punts (24-11) que ha encès totes les alarmes. L'entrada de Kevin Pangos a la pista ha permès al Barça tornar a entrar en el partit i amb un parcial de 2-11 liderat pel base canadenc s'ha recuperat la igualtat (32-32).

Al descans s'hi ha arribat amb un ajustat 40-36 a favor dels turcs, un resultat que deixava el duel completament obert de cara a la segona part. En l'inici de la represa, el Barça ha buscat posar-se al davant per primera vegada però l'Efes no ha cedit mai la iniciativa. Micic i Larkin, des de l'exterior, i la força física de Dunston a la pintura han castigat els barcelonistes, incapaços de controlar el rebot defensiu.

El Barça s'ha encallat en atac davant l'agressivitat de la defensa local, i al final del tercer quart els turcs dominaven per 11 punts de diferència (59-48). En els últims deu minuts, els blaugranes ho han intentat de totes les maneres però, tot i tenir opcions, no han pogut culminar la remuntada i han acabat perdent el primer combat de quarts (75-68). Divendres, en el mateix escenari, els blaugranes tindran una nova oportunitat de capgirar el factor pista.