Bàsquet

El Barça Lassa destitueix Georgios Bartzokas com a entrenador del primer equip de bàsquet

El Barça de bàsquet destitueix el seu entrenador que encara tenia un any de contracte, ampliable a un altre. La secció de bàsquet blaugrana comença una profunda renovació amb la intenció de construir un equip que torni a ser competitiu

Oriol Llach EstrellaActualitzat

El Barça Lassa ha arribat a un acord amb Georgios Bartzokas per posar punt i final a la seva relació. El tècnic grec no dirigirà més el primer equip de la secció de bàsquet del FC Barcelona tot i que, per contracte, encara que li quedaven dues temporades.

Després d'un primer any per oblidar: Amb moltes baixes, amb fitxatges decebedors, amb sonores desfetes, i, sobretot, sense cap títol, el club blaugrana considera que cal un relleu a la banqueta per construir un equip que torni a ser competitiu de nou.

A la roda de premsa per informar sobre els nous plans de futur del Barça Lassa han comparegut Joan Bladé, Albert Soler i Nacho Rodríguez.

Albert Soler ha destacat que "ja feia temps que no s'estava aplicant el model del Barça" i fa autocrítica de cara als seguidors: "Els aficionats tenen tot el dret d'estar enfadats per la temporada que hem fet i volem que el Palau Blaugrana torni a estar ple. Volem que la gent recuperi la il·lusió". En aquest sentit, Soler considera que és fonamental que el primer equip s'ha de nodrir de joves jugadors procedents del B i ha posat Joan Carles Navarro com a exemple, de qui també ha dit que compten amb ell de cara al futur però sense concretar de quina manera. Això sí, admet que no ho tenen fàcil perquè el club blaugrana té un llarg historial de joves promeses que, en el moment d'explosionar, han fet les maletes per anar a jugar a l'NBA com és el cas d'"Abrines o Satoransky".

En relació als detalls de la sortida de Bartzokas, Albert Soler s'ha afanyat a desmentir algunes publicacions que insinuaven que hi hauria un escull econòmic: "No és cert que les condicions econòmiques fossin un impediment a l'hora de decidir si continuava Bartzokas o no. Ho vam decidir ahir a la nit, avui al matí n'hem parlat amb ell i aquesta tarda, amb el seu agent, acabarem de tancar la seva sortida."

Més enllà de la destitució de l'entrenador grec, el club ha decidit fer una reestructuració de dalt a baix de la secció: Nacho Rodríguez es converteix en el mànager únic, deixant en un segon pla Rodrigo de la Fuente, que seguirà formant part de l'equip directiu responsable del Barça de bàsquet.

En el seu torn de paraula, Rodríguez ha parlat sense embuts i ha qualificat com la temporada com a "atípica" i ha assegurat que "l'equip s'ha quedat molt lluny dels objectius. El nivell d'exigència de tothom ha de canviar. No ha estat a l'altura i ara hem de fer un pas endavant, fer autocrítica i començar a prendre decisions".

Sobre els candidats a substituir l'entrenador grec, de moment, cap nom, Nacho Rodríguez s'ha limitat a afirmar que "estem valorant el mercat". Sobre les altes i les baixes en el vestidor, a més, el mànager del Barça Lassa ha destacat que "la prioritat és trobar entrenador" i que, posteriorment, colze a colze amb el nou tècnic, es configurarà la plantilla per a la propera temporada.Sobre com ha de ser el nou Barça Lassa de bàsquet, Nacho Rodríguez ho té molt clar i cita un exemple molt proper: "Tant de bo tinguem, el dia de demà, uns jugadors i un equip tan implicat com tenim, a dia d'avui, a la secció d'handbol".

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut