Hoquei patins

El Barça Lassa es desfà del Porto i es proclama campió d'Europa per 22a vegada (4-2)

El conjunt blaugrana ha derrotat els amfitrions a la final i s'ha proclamat campió de la màxima competició europea

Imma PedemonteActualitzat

El Barça Lassa s'ha proclamat campió de la Lliga Europea d'hoquei sobre patins. El conjunt blaugrana ha derrotat en la final el Porto, l'equip amfitrió, per 4 a 2 i s'ha adjudicat la Copa d'Europa per 22a vegada en el seu palmarès.

El Barça, l'equip amb més Copes d'Europa de la història, tenia el repte de sumar-ne una altra en una pista gens còmoda, com és la del Porto, l'equip amfitrió de la final a quatre 2018. De fet, els inicis han estat de precaució per part dels dos equips, fins que en el minut 12, i després d'un temps mort, Lucas Ordóñez ha estrenat el marcador. Amb un xut ben potent ha sorprès, per sota, el porter català del Porto Carles Grau. Un gol protestat, sense èxit, pels portuguesos, que argumentaven que havia tocat en un jugador abans d'entrar.

El Porto, animat sense descans per la seva afició, no ha abaixat els braços, i tampoc el Barça, que ha buscat porteria contrària sense treva, però la intensitat del joc ha estat menor fins a arribar al descans. Un pal de Xavi Barroso ha portat al màxim suspens, en aquests últims minuts.

En la segona part, galleda d'aigua freda per al Porto. Tot just havia passat el primer minut quan Pablo Álvarez ha fet el 2 a 0, amb un xut contundent que ha agafat tothom per sorpresa. Aquest segon gol blaugrana ha instal·lat els nervis entre els jugadors de Guillem Cabestany que, amb les urgències històriques de no guanyar un títol europeu des del 1990, encara han vist pujar un altre gol en contra. L'ha marcat Pau Bargalló enmig de l'eufòria blaugrana.

La reacció local no ha trigat. Gonçalo Alves, de penal, en el minut 8, i Hélder Nunes, amb un xut gairebé des de mitja pista, s'han posat 3 a 2, i encara han hagut de veure com un tercer gol no s'ha comptabilitzat tot i que la bola ha superat la línia. Del possible empat a 3, el partit ha acabat amb el 4 a 2 del Barça. Una falta directa transformada per Pau Bargalló que ha portat els blaugranes al cim d'Europa després de dos anys de no aconseguir-ho.