Futbol sala

El Barça Lassa es corona campió de la Copa d'Espanya amb un triomf sobre El Pozo Múrcia (1-2)

Un gol de Ferrao, a la primera part, i un de Marcenio, a la segona, han conduït els blaugranes a conquerir la final

Jordi FargasActualitzat

El Barça Lassa ha començat dominant la final. En joc i en ocasions. Ferrao ha enviat una rematada al travesser. Sergio Lozano un xut al pal. Joselito també. I Leo Santana s'hi ha afegit. Quatre ocasions clares dels blaugranes que havien acabat amb la pilota picant contra els límits del gol.

Semblava clar que els d'Andreu Plaza acabarien marcant, i així ha estat. Quan quedaven 7 minuts per arribar al descans, Ferrao li ha pispat la pilota a Miguelín i ha superat el porter dels murcians amb un xut ras.

Zero a un, marcador just però curt, pels mèrits dels uns i dels altres. Havia d'arribar el segon, però abans del descans l'únic que ha arribat ha estat un altre xut al travesser, aquest cop de Joselito. Un gol i cinc pals era el bagatge ofensiu del Barça Lassa. El d'El Pozo Múrcia un parell de xuts desviats i un parell d'intervencions de Juanjo, el porter blaugrana.

A la represa l'inici ha estat molt diferent. Ha estat El Pozo el que ha començat atacant i ha disposat de fins a quatre ocasions clares per empatar. El Barça esperava al darrera buscant el moment per avançar línies, però el que ha arribat ha estat gol de l'empat, en el minut 25, en una jugada d'estratègia acabada per Pito amb una canonada a l'escaire.

Aleshores ha estat quan ha reaccionat l'equip d'Andreu Plaza, però primer Leo Santana ha xutat fora i després Ferrao, amb dos grans xuts, s'ha trobat com a resposta dues grans intervencions de Fede, el porter d'El Pozo.

Quan quedaven deu minuts per al final, però, el Barça ha tornat a agafar avantatge en el marcador. Passada de Ferrao i rematada de Marcenio. 1-2, i als murcians els quedava poc temps per reaccionar.

Han anat a totes, i quan quedaven cinc minuts Juanjo ha salvat l'empat a dos treient una rematada clara de Miguelín.

Un més tard, quan només en quedaven quatre, Diego Gustozzi s'ho ha jugat tot i el seu equip ha començat a atacar amb cinc homes, amb porter jugador. Un risc si hi havia alguna pèrdua, i a punt ha estat a punt d'aprofitar-ne una Sergio Lozano. També El Pozo ha disposat de la jugada per empatar, però Juanjo, amb un parell d'intervencions brillants, ho ha evitat.

El rellotge ha anat corrent, i El Pozo no ha sabut arribar a la porteria blaugrana. Amb l'un a dos, el Barça Lassa s'ha proclamat justament campió de la Copa del Rei sis anys després de l'últim cop.