L'LNFS ja té calendari (EFE)
Futbol sala

El Barça Lassa es classifica per a la final de la LNFS en un tercer partit d'infart davant de El Pozo Múrcia (3-5)

Els blaugranes han patit de valent per superar els murcians en un partit que s'ha acabat decidint en la tanda de penals

Oriol Llach EstrellaActualitzat

El Barça Lassa s'ha guanyat un lloc a la final de la LNFS després d'imposar-se en el tercer partit a El Pozo en el Palacio de los Deportes de Múrcia. L'enfrontament s'ha acabat decidint a la tanda de penals (3-5). De retruc, a més, els d'Andreu Plaza s'asseguren una plaça europea per a la propera temporada.

El partit ha començat d'allò més igualat. Ara bé: els blaugranes s'han complicat la vida quan, carregats amb cinc faltes, Marc Tolrà ha provocat un doble penal, però el xut de Bebe ha sortit desviat. Poc després, de nou problemes per al Barça Lassa: El porter Juanjo ha vist la vermella per escombrar un atacant del conjunt local. Doble penal, però de nou El Pozo Múrcia ha desaprofitat l'oportunitat d'avançar-se en el marcador, en aquesta ocasió, Paco Sedano, que havia entrat per substituir l'expulsat Juanjo, ha rebutjat amb autoritat el xut executat per Raúl Campos. Els d'Andreu Plaza, a més, han resistit amb solvència durant els dos minuts que han estat jugant amb un home menys.

I només tornar-se a igualar les forces, Ferrao ha marcat el primer gol del Barça Lassa amb una canonada imparable (0-1), dosi de moral i de confiança per marxar al descans amb grans sensacions.

Però els murcians encara no havien dit l'última paraula i en els primer minuts del segon temps han capgirat el marcador: Primer, Fernando ha vist Paco Sedano massa avançat i ha sorprès el porter blaugrana amb una paràbola impressionant (1-1). I, a la següent jugada, ha estat Miguelín qui ha enviat la pilota al fons de la xarxa amb un xut ras (2-1).

Amb el segon gol dels locals, el partit ha embogit deixant el Barça Lassa contra les cordes. Les bones intervencions de Paco Sedano han evitat que el partit és compliqués excessivament. Temps mort demanat per Andreu Plaza per refredar els ànims, esvair l'ansietat entre els seus homes i recuperar la concentració necessària per reconduir la situació.

De mica en mica, la iniciativa en l'atac s'ha anat decantant per als blaugranes i tot i que el porter d'ElPozo, Fabio, ha evitat l'empat en diverses ocasions, finalment la perseverança del Barça Lassa ha tingut el premi més desitjat: Dyego ha marcat fent pujar el 2-2 en el marcador. A menys de dos minuts del final, el mateix Dyego ha evitat el gol interceptant una passada de la mort que donava la victòria als murcians.

El temps reglamentari ha arribat al final amb l'empat a dos, cosa que ha forçat la pròrroga, però cap dels dos equips ha estat capaç de desequilibrar el marcador, de manera que tot s'ha acabat decidint a la loteria dels penals.

Aicardo ha transformat per als blaugranes el primer llançament i Àlex ha igualat de nou. Llavors, Sergio Lozano ha avançat de nou els blaugranes i, posteriorment, Andresito ha relliscat just abans de xutar i ha enviat la pilota fora. El penal definitiu l'ha transformat Ferrao.

Amb aquesta victòria, el Barça Lassa es veurà les cares al Movistar Inter a la gran final de la Lliga Nacional de Futbol Sala.