El Reial Madrid i el Baskonia s'enfrontaran a la final de la Supercopa

Els bascos han disputat un segon quart demolidor, però els blaugranes han reaccionat en l'últim període i han arribat a creure en la victòria. Els blancs, per la seva banda, no han tingut cap compassió de l'equip amfitrió

El Barça Lassa ha deixat escapar la classificació per a la final de la Supercopa davant en l'últim quart (76-79). Els blaugranes han disputat un enfrontament irregular, amb un segon període per oblidar i un últim per recordar. Al final, però, la reacció s'ha quedat curta i els de Pesic han caigut derrotats (76-79).

El Barça Lassa ha començat dominant però de mica en mica el conjunt basc ha anat escurçant distàncies fins a igualar el marcador, 12-12 i, a continuació, els de Pedro Martínez han anotat dos triples consecutius letals que han fet enfadar de valent Svetislav Pesic. Els blaugranes han reaccionat i, sobre la botzina, Pangos ha anotat un triple espectacular que feia acabar el primer quart amb un ajustat 21-22.

En el segon quart, el Baskonia ha sortit com un tro i s'ha posat a +11. Moviments a la banqueta del Barça Lassa per tapar les fuites però el canvi de peces no ha variat la dinàmica del partit més aviat ha anat a pitjor: Imprecisions, desencert de cara a cistella, ineficàcia en els rebots. El Baskonia, per la seva banda, no ha perdut el to i ha aprofitat els mals minuts dels blaugranes per obrir forat. 34-49, al descans.

A la represa, l'equip basc s'ha posat +20, deixant completament contra les cordes el Barça Lassa; però, de mica en mica, ha anat arribant la reacció fins al 53-64.

En el darrer període, el conjunt blaugrana ha tocat la tecla i, contra pronòstic, ha retallat distàncies fins a acariciar la remuntada, 72-73 tres minuts abans del final. Els bascos, però, han sabut resistir a les envestides dels blaugranes fins arribar al 76-79 definitiu.

El Reial Madrid passa per sobre de l'Obradoiro (61-81)

A l'altra semifinal de la Supercopa gairebé no hi ha hagut partit i és que els blancs han deixat fora de combat l'equip amfitrió amb un contundent 61-81.

L'Obradoiro ha plantat cara a la primera meitat i han aconseguit marxar al descans amb un resultat que deixava el partit del tot obert (34-40) però a la represa els de Pablo Laso han posat la directa i no han perdonat cap cistella ni cap rebot fins a segellar un contundent 42-68.

En el desenllaç, el Reial Madrid s'ha relaxat del tot i ha permès als gallecs escurçar distàncies fins a un preocupant parcial de 13-0. Temps mort demanat per Pablo Laso per tal de tapar les fuites i segellar l'accés a la final de la Supercopa (61-81). Sergi Llull, amb 17 punts, ha estat l'MVP del partit.