El Barça juga amb foc al Calderón i queda fora de la Champions (2-0)

Dos gols de Griezmann han sentenciat una eliminatòria en què el Barça ha exhibit la cara menys brillant del seu joc

Oriol LlachActualitzat
El FC Barcelona ha sortit d'allò més espès en un Vicente Calderón intimidador, imprecisions ja en els primers minuts que han fet reviure els fantasmes de les dues derrotes consecutives en a la Lliga. L'Atlètic de Madrid, per la seva banda, ha vist com el guió del partit era tal com Simeone havia planejat, tota la iniciativa per al Barça i màxima efectivitat dels matalassers contrarestant-la.
El Barça ha començat a entrar en calor, ha començat a rondar la porteria d'Oblak i l'Atlètic s'ha abocat al seu estil de joc defensiu, intens i agressiu, però just quan els blaugrana començaven a sentir-se còmodes, Griezmann ha fet l'1-0 aprofitant una badada dels seus marcadors, centrada llarga i milimètrica de Saúl Ñíguez directa al cap del francès i gerro d'aigua freda per als homes de Luis Enrique.
A la represa, el Barça ha jugat amb foc i diverses errades de concentració dels blaugrana quasi els costa el segon gol, l'eliminatòria no podia estar més de cara per a l'Atlètic de Madrid, el Barça, lluny de reaccionar, s'enfonsava en els pitjors minuts del partit, els dubtes i l'ansietat de lluitar contra el rellotge ha fet estralls en el joc dels blaugrana.
Luis Enrique ha canviat Rakitic per Arda Turan i Alves per Sergi Roberto però el Barça no ha acabat de trobar el camí del gol, tot el contrari, més nervis i més faltes, desesperació entre els blaugrana i temps perdut favorable als de Simeone. Luis Suárez ha vist una targeta groga per un cop de colze a Godín que li ha deixat l'ull de vellut i Neymar ha perdut els papers donant una puntada de peu a un defensor de l'Atlètic quan veia que li prenia la pilota, groga pel brasiler.
El Barça ha pujat una mica la intensitat i quan començava a ensumar el gol que el portaria a semifinals, en una contra dels matalassers, Andrés Iniesta ha relliscat a dins l'àrea i en la caiguda ha interceptat la pilota amb la mà a dins de l'àrea, penal i gol de Griezmann, Ter Stegen ha tingut l'aturada a tocar però la pilota ha acabat al fons de la xarxa. Minuts després, l'àrbitre ha perdonat unes mans de Gabi a dins de l'àrea d'Oblak que hagués donat l'oportunitat d'igualar l'eliminatòria i forçar la pròrroga. Finalment, Simeone s'ha sortit amb la seva i, el primer partit que guanya a Luis Enrique, després de set enfrontaments, té un premi dels grossos, l'Atlètic de Madrid s'ha embutxacat el bitllet per a les semifinals de la Lliga de Campions.